Körte torta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
Tésztához:
100 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
Töltelékhez:
480 g körtebefőtt (lecsöpögtetett súly)
1 tasak Dr. Oetker Eredeti puding csokoládéízű
25 g cukor
200 ml tej
400 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Habfixáló
Díszítéshez:
csokoládéöntet
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőpapírt helyezzük a tortaformába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát simítsuk el a kapcsos tortaformában. A formát tegyük a sütő alsó rácsára, és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaforma karikáját oldjuk meg és vegyük le. A tortalapot borítsuk egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. A tortaforma alját vegyük le, és hagyjuk a tortalapot teljesen kihűlni.
Vegyük le a sütéshez használt sütőpapírt. Helyezzük egy tortapapírt egy tortatálra, majd helyezzünk köré egy tortakarikát.
Töltelék:
A körtét a szűrőn lecsepegtetjük, a lecsöpögő folyadékot felfogjuk és 200 ml-t kimérünk. Egy körtét félreteszünk. A többi körtét legyező alakban bevágjuk és a tortalapon elosztjuk.
A pudingport cukorral összekeverjük. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a körtefolyadékkal felforraljuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a kevert pudingport. A pudingot keverés közben további 1 percig főzzük. A még forró pudingot a körtékre öntjük, és fóliával letakarjuk, hogy a puding ne képezzen bőrréteget. Hagyjuk kihűlni.
Vegyük le a fóliát. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval verjük keményre, majd kenjük a puding tetejére. A maradék körtét vágjuk kockákra, és szórjuk a tejszín tetejére. A tortát tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Vegyük le és távolítsuk el a tortakarikát, majd tetszés szerint díszítsük a tortát csokoládéöntettel.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát simítsuk el a kapcsos tortaformában. A formát tegyük a sütő alsó rácsára, és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaforma karikáját oldjuk meg és vegyük le. A tortalapot borítsuk egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. A tortaforma alját vegyük le, és hagyjuk a tortalapot teljesen kihűlni.
Vegyük le a sütéshez használt sütőpapírt. Helyezzük egy tortapapírt egy tortatálra, majd helyezzünk köré egy tortakarikát.
Töltelék:
A körtét a szűrőn lecsepegtetjük, a lecsöpögő folyadékot felfogjuk és 200 ml-t kimérünk. Egy körtét félreteszünk. A többi körtét legyező alakban bevágjuk és a tortalapon elosztjuk.
A pudingport cukorral összekeverjük. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a körtefolyadékkal felforraljuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a kevert pudingport. A pudingot keverés közben további 1 percig főzzük. A még forró pudingot a körtékre öntjük, és fóliával letakarjuk, hogy a puding ne képezzen bőrréteget. Hagyjuk kihűlni.
Vegyük le a fóliát. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval verjük keményre, majd kenjük a puding tetejére. A maradék körtét vágjuk kockákra, és szórjuk a tejszín tetejére. A tortát tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Vegyük le és távolítsuk el a tortakarikát, majd tetszés szerint díszítsük a tortát csokoládéöntettel.
Tipp:
A torta friss körtével is elkészíthető. Ebben az esetben a friss körtét kevés vízben pároljuk, al dente állagúra főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Kedvencnek jelölöm
Körte torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
Tésztához:
100 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
Töltelékhez:
480 g körtebefőtt (lecsöpögtetett súly)
25 g cukor
200 ml tej
400 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Habfixáló
Díszítéshez:
csokoládéöntet
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőpapírt helyezzük a tortaformába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát simítsuk el a kapcsos tortaformában. A formát tegyük a sütő alsó rácsára, és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaforma karikáját oldjuk meg és vegyük le. A tortalapot borítsuk egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. A tortaforma alját vegyük le, és hagyjuk a tortalapot teljesen kihűlni.
Vegyük le a sütéshez használt sütőpapírt. Helyezzük egy tortapapírt egy tortatálra, majd helyezzünk köré egy tortakarikát.
Töltelék:
A körtét a szűrőn lecsepegtetjük, a lecsöpögő folyadékot felfogjuk és 200 ml-t kimérünk. Egy körtét félreteszünk. A többi körtét legyező alakban bevágjuk és a tortalapon elosztjuk.
A pudingport cukorral összekeverjük. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a körtefolyadékkal felforraljuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a kevert pudingport. A pudingot keverés közben további 1 percig főzzük. A még forró pudingot a körtékre öntjük, és fóliával letakarjuk, hogy a puding ne képezzen bőrréteget. Hagyjuk kihűlni.
Vegyük le a fóliát. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval verjük keményre, majd kenjük a puding tetejére. A maradék körtét vágjuk kockákra, és szórjuk a tejszín tetejére. A tortát tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Vegyük le és távolítsuk el a tortakarikát, majd tetszés szerint díszítsük a tortát csokoládéöntettel.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát simítsuk el a kapcsos tortaformában. A formát tegyük a sütő alsó rácsára, és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortaforma karikáját oldjuk meg és vegyük le. A tortalapot borítsuk egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. A tortaforma alját vegyük le, és hagyjuk a tortalapot teljesen kihűlni.
Vegyük le a sütéshez használt sütőpapírt. Helyezzük egy tortapapírt egy tortatálra, majd helyezzünk köré egy tortakarikát.
Töltelék:
A körtét a szűrőn lecsepegtetjük, a lecsöpögő folyadékot felfogjuk és 200 ml-t kimérünk. Egy körtét félreteszünk. A többi körtét legyező alakban bevágjuk és a tortalapon elosztjuk.
A pudingport cukorral összekeverjük. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a körtefolyadékkal felforraljuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a kevert pudingport. A pudingot keverés közben további 1 percig főzzük. A még forró pudingot a körtékre öntjük, és fóliával letakarjuk, hogy a puding ne képezzen bőrréteget. Hagyjuk kihűlni.
Vegyük le a fóliát. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval verjük keményre, majd kenjük a puding tetejére. A maradék körtét vágjuk kockákra, és szórjuk a tejszín tetejére. A tortát tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Vegyük le és távolítsuk el a tortakarikát, majd tetszés szerint díszítsük a tortát csokoládéöntettel.
Tipp:
A torta friss körtével is elkészíthető. Ebben az esetben a friss körtét kevés vízben pároljuk, al dente állagúra főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?