Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött káposzta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Káposztatekercsekhez:

800 g darált sertéshús
120 g rizs
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
frissen őrölt fekete bors
12 darab közepes méretű, savanyított káposztalevél

Összeállításhoz:

800 g savanyított szálas káposzta
300 g tetszőleges füstölt hús
100 g kolozsvári szalonna
4 darab babérlevél
5 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
3 evőkanál búzaliszt
1 csapott evőkanál fűszerpaprika

Tálaláshoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A káposztaleveleket és a szálas káposztát ízlés szerint hideg víz alatt, szűrőben átöblítjük. A szálas káposztát jól kinyomkodjuk, a káposztaleveleket szárazra töröljük, a vastag torzsarészt késsel elvékonyítjuk. A füstölt húst szeletekre vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. A rizst átöblítjük, a vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Káposztatekercsek:
A darált húst a rizzsel, a vörös- és fokhagymával, a fűszerpaprikával, valamint sóval és borssal összedolgozzuk. Az így kapott masszát 12 egyforma súlyú adagra osztjuk, és a káposztalevelekbe csomagoljuk. (A masszát a káposztalevél öblös részébe helyezzük, a levelet egyik oldalról ráhajtjuk, majd feltekerjük, végül a másik oldalon a töltelék felé benyomkodva a káposztalevelet lezárjuk a tekercset.)

Összeállítás:
Egy nagy méretű lábasban felhevítünk 2 evőkanál olajat, és a felkockázott szalonnát zsírjára sütjük rajta. Rátesszük a füstölt húst, és ezt is kissé átpirítjuk. A szalonnakockákat és a füstölt hús szeleteket szedőkanállal kivesszük. Az olajos alapra teszünk egy réteg szálas káposztát, erre helyezzük a káposztatekercseket, a szalonnakockák és a füstölt hús szeletek felét, amit befedünk egy újabb réteg szálas káposztával. Rátesszük a többi tekercset és húst, és befedjük a maradék szálas káposztával. A lábas tartalmát felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a babérleveleket, lefedjük, felforraljuk, majd gyöngyöztetve kb. 2 órát főzzük.

A maradék olajat felhevítjük egy kisebb lábasban vagy serpenyőben. Rászórjuk a lisztet, folyamatos keverés mellett világos színűre pirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és a töltött káposzta levéből kb. 1 merőkanállal hozzákeverünk. Végül belekeverjük a Creme VEGA-t is. A lábasból kivesszük a káposztatekercseket és a húsokat, félretesszük, a babérleveleket is eltávolítjuk. A rántást a lábasba csorgatjuk, összeforraljuk, majd közepes lángon még rövid ideig főzzük.

A káposztatekercseket szálas káposzta ágyon tálaljuk, teszünk melléjük a húsokból is, és meglocsoljuk Creme VEGA-val.

Tippek:

Füstölt húsnak választhatunk csülköt, lapockát vagy akár sertésszüzet is.
Dúsíthatjuk a töltött káposztát 1 szál felkarikázott kolbásszal.
Töltött káposzta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
115 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
76 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!