Zablisztes linzer szívecskék
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a zabpehelyliszttel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl / Creme VEGA kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Közben apránként hozzáadjuk a tejfölt / Creme VEGA-t is. A sütemény tésztáját letakarva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nagy kiszúróval szíveket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütemény szívek felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis szívecskét. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha elkészült a sütemény, sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A minta nélküli linzereket megkenjük egy kevés lekvárral, majd összeragasztjuk egy-egy kiszúrt linzerrel.
Tipp:
A Zablisztes linzer szívecskék sütemény ízlés szerinti gyümölcslekvárral, vagy csokoládé, kávé, karamellkrémmel is készíthető.
Zablisztes linzer szívecskék
Hozzávalók
kb. 26-28 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a zabpehelyliszttel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl / Creme VEGA kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Közben apránként hozzáadjuk a tejfölt / Creme VEGA-t is. A sütemény tésztáját letakarva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nagy kiszúróval szíveket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütemény szívek felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis szívecskét. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha elkészült a sütemény, sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A minta nélküli linzereket megkenjük egy kevés lekvárral, majd összeragasztjuk egy-egy kiszúrt linzerrel.
Tipp:
A Zablisztes linzer szívecskék sütemény ízlés szerinti gyümölcslekvárral, vagy csokoládé, kávé, karamellkrémmel is készíthető.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?