Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos szívek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb.35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

3 db tojássárgája (M-es)
120 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g őrölt mandula
némi porcukor

Mázhoz:

150 g porcukor
kb. 3 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit béleljük ki a sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton addig verjük, amíg a keverék krémessé válik. Keverjük bele a reszelt citrohéjat és a sütőport. Végül fokozatosan gyúrjuk hozzá a mandulát. A tésztát porcukorral megszórt munkafelületen csak kb. 5 mm vastagra kisodorjuk. Szúrjunk ki tetszőleges nagyságú szíveket, helyezzük a tepsire, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, és fokozatosan keverjük össze a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk. Közvetlenül sütés után húzzuk le a sütőpapíron lévő forró szíveket a tálcáról, és egy késsel kenjük meg a mázzal.

Tipp:

Díszítsük Dr. Oetker Dekorcukrokkal még a máz megszilárdulása előtt a süteményeket.
Citromos szívek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!