Citromos szívek
Hozzávalók
Tepsihez (kb.35x40 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton addig verjük, amíg a keverék krémessé válik. Keverjük bele a reszelt citrohéjat és a sütőport. Végül fokozatosan gyúrjuk hozzá a mandulát. A tésztát porcukorral megszórt munkafelületen csak kb. 5 mm vastagra kisodorjuk. Szúrjunk ki tetszőleges nagyságú szíveket, helyezzük a tepsire, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, és fokozatosan keverjük össze a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk. Közvetlenül sütés után húzzuk le a sütőpapíron lévő forró szíveket a tálcáról, és egy késsel kenjük meg a mázzal.
Tipp:
Citromos szívek
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb.35x40 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton addig verjük, amíg a keverék krémessé válik. Keverjük bele a reszelt citrohéjat és a sütőport. Végül fokozatosan gyúrjuk hozzá a mandulát. A tésztát porcukorral megszórt munkafelületen csak kb. 5 mm vastagra kisodorjuk. Szúrjunk ki tetszőleges nagyságú szíveket, helyezzük a tepsire, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, és fokozatosan keverjük össze a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk. Közvetlenül sütés után húzzuk le a sütőpapíron lévő forró szíveket a tálcáról, és egy késsel kenjük meg a mázzal.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?