Citromos amaretti
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
sütőpapír
Tésztához:
200 g őrölt mandula
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
40 g cukor
40 g porcukor
40 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt Citromhéj
1 csipet só
Hempergetéshez:
kb. 40 g porcukor
Elkészítés
Elkészítés:
A mandulát keverőtálba tesszük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztából gombócot formázunk, ellapítjuk, és frissentartó fóliába csomagolva kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát felnegyedeljük, és valamennyi negyedet egy porcukorral beszórt munkafelületen hengerré formázzuk. Minden hengert 10 egyforma darabra vágunk. Golyókat formázunk belőlük, majd egyesével porcukorba hempergetjük úgy, hogy a golyókat a porcukor vastagon befedje. A golyókat egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük, és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az amarettiket a sütőpapírral együtt levesszük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát felnegyedeljük, és valamennyi negyedet egy porcukorral beszórt munkafelületen hengerré formázzuk. Minden hengert 10 egyforma darabra vágunk. Golyókat formázunk belőlük, majd egyesével porcukorba hempergetjük úgy, hogy a golyókat a porcukor vastagon befedje. A golyókat egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük, és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az amarettiket a sütőpapírral együtt levesszük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Jól záródó dobozokban az amarettiket 2 hétig tárolhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Citromos amaretti
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
sütőpapír
Tésztához:
200 g őrölt mandula
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
40 g cukor
40 g porcukor
40 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só
Hempergetéshez:
kb. 40 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A mandulát keverőtálba tesszük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztából gombócot formázunk, ellapítjuk, és frissentartó fóliába csomagolva kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát felnegyedeljük, és valamennyi negyedet egy porcukorral beszórt munkafelületen hengerré formázzuk. Minden hengert 10 egyforma darabra vágunk. Golyókat formázunk belőlük, majd egyesével porcukorba hempergetjük úgy, hogy a golyókat a porcukor vastagon befedje. A golyókat egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük, és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az amarettiket a sütőpapírral együtt levesszük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát felnegyedeljük, és valamennyi negyedet egy porcukorral beszórt munkafelületen hengerré formázzuk. Minden hengert 10 egyforma darabra vágunk. Golyókat formázunk belőlük, majd egyesével porcukorba hempergetjük úgy, hogy a golyókat a porcukor vastagon befedje. A golyókat egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük, és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az amarettiket a sütőpapírral együtt levesszük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Jól záródó dobozokban az amarettiket 2 hétig tárolhatjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?