Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán chilis egytálétel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

150 g bulgur
200 g füstölt tofu
1 pirospaprika
1 sárga paprika
1 zellerszár
1 közepes fej hagyma
1 kis piros chilipaprika
2 gerezd fokhagyma
6 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
3 teáskanál paradicsompüré
1 teáskanál porcukor
400 ml zöldségalaplé
1 darab babérlevél
frissen őrölt bors
1 teáskanál édes paprikapor
2 teáskanál őrölt kömény
2 teáskanál reszelt oregánó
265 g vörösbab (lecsepegtetve)
400 g apróra vágott paradicsom
2 teáskanál apróra vágott petrezselyem vagy apróra vágott koriander
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bulgurt forró vízbe áztatjuk, 15 percig állni hagyjuk, majd szitán lecsepegtetjük. A tofut reszeljük durvára. Tisztítsuk meg a paprikát, és vágjuk csíkokra. Mossuk meg és szeleteljük fel a zellert. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Tisztítsuk meg a chilit, és vágjuk nagyon apró kockákra. Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a paprika kezelésénél érdemes gumikesztyűt viselni. Hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk apró kockákra.

Elkészítés:

Hevítsünk fel 3 evőkanál olajat egy serpenyőben, és süssük a tofut kb. 20 percig. A maradék olajat melegítsük fel egy nagy serpenyőben. Pároljuk meg a paprikát, a zellert, a hagymát, a chilit és a fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és röviden pirítsuk meg.

Adjuk hozzá a porcukrot, és közepes lángon karamellizáljuk. Adjuk hozzá a zöldségalaplevet, a babérlevelet és a fűszereket. Forraljuk fel az egészet, és fedővel lefedve főzzük kb. 10 percig közepes lángon.

Tegyük a babot egy szitába, öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. Keverjük bele a babot és a paradicsomot a levével együtt, és főzzük további 5 percig közepes lángon, fedő alatt.

Keverjük bele a tofut, a bulgurt és a creme vegát. Ízlés szerint fűszerezzük és tálaljuk apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel és ízlés szerint Creme VEGA-val díszítve.
Vegán chilis egytálétel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!