Ínycsiklandó falatok leveles tésztából
Hozzávalók
Tepsihez (kb.35x40 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a creme vegát a pestóval.
Formázás:
Helyezzük a leveles tésztát egy enyhén lisztezett munkafelületre. Késsel vagy derelyevágóval vágjuk kb. 5x6 cm nagyságú darabokra. (A hosszabb oldalt 6, a rövid oldalt 5 részre vágjuk.) Minden kis tésztalapot vékonyan kenjünk meg a creme vegás keverékkel, és szórjuk meg egy kevés reszelt sajttal. A maradék creme vega keveréket tegyük félre mártogatósnak. Helyezzünk egy-egy kolbászt minden tészta közepére, és hajtsuk össze a tésztalapokat úgy, hogy háromszögeket alkossanak. Villával jól nyomjuk össze a tészta széleit. (Vagy helyezzünk egy kolbászt minden tészta közepére, majd a 2 szemben lévő sarkot a közepük felé hajtsuk és enyhén nyomjuk le.)
Helyezzük a kis falatkákat az előkészített tepsire. A tetejüket kenjük meg egy kis vízzel és szórjuk meg a maradék sajttal. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kis falatkákat a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és langyosan tálaljuk a maradék mártással.
Ínycsiklandó falatok leveles tésztából
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb.35x40 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a creme vegát a pestóval.
Formázás:
Helyezzük a leveles tésztát egy enyhén lisztezett munkafelületre. Késsel vagy derelyevágóval vágjuk kb. 5x6 cm nagyságú darabokra. (A hosszabb oldalt 6, a rövid oldalt 5 részre vágjuk.) Minden kis tésztalapot vékonyan kenjünk meg a creme vegás keverékkel, és szórjuk meg egy kevés reszelt sajttal. A maradék creme vega keveréket tegyük félre mártogatósnak. Helyezzünk egy-egy kolbászt minden tészta közepére, és hajtsuk össze a tésztalapokat úgy, hogy háromszögeket alkossanak. Villával jól nyomjuk össze a tészta széleit. (Vagy helyezzünk egy kolbászt minden tészta közepére, majd a 2 szemben lévő sarkot a közepük felé hajtsuk és enyhén nyomjuk le.)
Helyezzük a kis falatkákat az előkészített tepsire. A tetejüket kenjük meg egy kis vízzel és szórjuk meg a maradék sajttal. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kis falatkákat a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és langyosan tálaljuk a maradék mártással.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?