Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ínycsiklandó falatok leveles tésztából

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb.35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

3 evőkanál zöld pesto
100 g reszelt, vegán sajt
150 g mini vegán kolbász
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
Keverjük össze a creme vegát a pestóval.

Formázás:
Helyezzük a leveles tésztát egy enyhén lisztezett munkafelületre. Késsel vagy derelyevágóval vágjuk kb. 5x6 cm nagyságú darabokra. (A hosszabb oldalt 6, a rövid oldalt 5 részre vágjuk.) Minden kis tésztalapot vékonyan kenjünk meg a creme vegás keverékkel, és szórjuk meg egy kevés reszelt sajttal. A maradék creme vega keveréket tegyük félre mártogatósnak. Helyezzünk egy-egy kolbászt minden tészta közepére, és hajtsuk össze a tésztalapokat úgy, hogy háromszögeket alkossanak. Villával jól nyomjuk össze a tészta széleit. (Vagy helyezzünk egy kolbászt minden tészta közepére, majd a 2 szemben lévő sarkot a közepük felé hajtsuk és enyhén nyomjuk le.)

Helyezzük a kis falatkákat az előkészített tepsire. A tetejüket kenjük meg egy kis vízzel és szórjuk meg a maradék sajttal. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kis falatkákat a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és langyosan tálaljuk a maradék mártással.
Ínycsiklandó falatok leveles tésztából

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!