Vegán mogyorós süti
Hozzávalók
Püspökkenyér sütőformához (28 X 11 cm):
vegán margarin
búzaliszt
Tésztához:
250 g búzaliszt
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
75 g pörkölt, aprított mogyoró
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
250 ml édesítetlen szója-, rizs- vagy kókuszital
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
Mázhoz:
100 g vegán étcsokoládé
25 g pörkölt, aprított mogyoró
Elkészítés
Előkészítés:
A Vegán mogyorós süti hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A püspökkenyér formát zsiradékkal alaposan kikenjük, majd belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A püspökkenyér formát zsiradékkal alaposan kikenjük, majd belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített formába öntjük, és egyenletesen elkenjük. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük. Kb. 15 perc elteltével a süteményt késsel hosszában bevágjuk, majd tovább sütjük a megadott ideig.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Vegán mogyorós sütit 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Máz:
A csokit durvára aprítjuk, majd gőz felett lassú tűzön megolvasztjuk, és egy kicsit hagyjuk kihűlni. A mázzal a sütemény tetejét bevonjuk, és aprított mogyoróval megszórjuk.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Vegán mogyorós sütit 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Máz:
A csokit durvára aprítjuk, majd gőz felett lassú tűzön megolvasztjuk, és egy kicsit hagyjuk kihűlni. A mázzal a sütemény tetejét bevonjuk, és aprított mogyoróval megszórjuk.
Tippek:
A süteményt elkészíthetjük 3 nappal előtte is vagy le is fagyaszthatjuk.
A Vegán mogyorós süti tésztájába még tehetünk 100 g darabolt csokoládét is.
A Vegán mogyorós süti tésztájába még tehetünk 100 g darabolt csokoládét is.
Kedvencnek jelölöm
Vegán mogyorós süti
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér sütőformához (28 X 11 cm):
vegán margarin
búzaliszt
Tésztához:
250 g búzaliszt
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
75 g pörkölt, aprított mogyoró
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
250 ml édesítetlen szója-, rizs- vagy kókuszital
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
Mázhoz:
100 g vegán étcsokoládé
25 g pörkölt, aprított mogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Vegán mogyorós süti hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A püspökkenyér formát zsiradékkal alaposan kikenjük, majd belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A püspökkenyér formát zsiradékkal alaposan kikenjük, majd belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített formába öntjük, és egyenletesen elkenjük. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük. Kb. 15 perc elteltével a süteményt késsel hosszában bevágjuk, majd tovább sütjük a megadott ideig.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Vegán mogyorós sütit 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Máz:
A csokit durvára aprítjuk, majd gőz felett lassú tűzön megolvasztjuk, és egy kicsit hagyjuk kihűlni. A mázzal a sütemény tetejét bevonjuk, és aprított mogyoróval megszórjuk.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Vegán mogyorós sütit 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Máz:
A csokit durvára aprítjuk, majd gőz felett lassú tűzön megolvasztjuk, és egy kicsit hagyjuk kihűlni. A mázzal a sütemény tetejét bevonjuk, és aprított mogyoróval megszórjuk.
Tippek:
A süteményt elkészíthetjük 3 nappal előtte is vagy le is fagyaszthatjuk.
A Vegán mogyorós süti tésztájába még tehetünk 100 g darabolt csokoládét is.
A Vegán mogyorós süti tésztájába még tehetünk 100 g darabolt csokoládét is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?