Ananászos-gránátalmás tiramisu
Hozzávalók
Gyümölcshöz:
½ ananász
1 darab gránátalma
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Tiramisu krémhez:
250 g mascarpone krémsajt
1 pohár Dr. Oetker Creme Vega
75 ml tej
60 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt narancshéj
Áztatáshoz:
100 ml frissen facsart narancslé
4 evőkanál narancslikőr
125 g cantuccini
Díszítéshez:
kb. 1 teáskanál Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
Hámozzuk meg az ananászt, távolítsuk el a szárát, és vágjuk apró darabokra. A gránátalmát vágjuk nyolcadokra, az egyes darabokat tegyük egy fagyasztózacskóba, és lazítsuk ki a magokat. Keverjük össze az ananászdarabokat a vaníliás cukorral. Keverjük össze a narancslevet és a narancslikőrt. A cantuccinit kicsit aprítsuk fel, desszertes poharakba elosztjuk, és meglocsoljuk a folyadékkal. A gyümölcsöt egyenletesen osszuk el a tetején.
Elkészítés:
Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a creme vega-t, a tejet, a cukrot és a Finesse-t, egyenletesen osszuk el a gyümölcsökön. Tegyük a desszertet kb. 1 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg az ananászos desszertet kakaóval.
Keverjük össze a mascarponét, a creme vega-t, a tejet, a cukrot és a Finesse-t, egyenletesen osszuk el a gyümölcsökön. Tegyük a desszertet kb. 1 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg az ananászos desszertet kakaóval.
Kedvencnek jelölöm
Ananászos-gránátalmás tiramisu
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Áztatáshoz:
100 ml frissen facsart narancslé
4 evőkanál narancslikőr
125 g cantuccini
Díszítéshez:
kb. 1 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Hámozzuk meg az ananászt, távolítsuk el a szárát, és vágjuk apró darabokra. A gránátalmát vágjuk nyolcadokra, az egyes darabokat tegyük egy fagyasztózacskóba, és lazítsuk ki a magokat. Keverjük össze az ananászdarabokat a vaníliás cukorral. Keverjük össze a narancslevet és a narancslikőrt. A cantuccinit kicsit aprítsuk fel, desszertes poharakba elosztjuk, és meglocsoljuk a folyadékkal. A gyümölcsöt egyenletesen osszuk el a tetején.
Elkészítés:
Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a creme vega-t, a tejet, a cukrot és a Finesse-t, egyenletesen osszuk el a gyümölcsökön. Tegyük a desszertet kb. 1 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg az ananászos desszertet kakaóval.
Keverjük össze a mascarponét, a creme vega-t, a tejet, a cukrot és a Finesse-t, egyenletesen osszuk el a gyümölcsökön. Tegyük a desszertet kb. 1 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg az ananászos desszertet kakaóval.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?