Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 50 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúró, pl. mini-linzer

Tésztához:

300 g búzaliszt
160 g porcukor
1 csipet só
200 g lágy vaj vagy margarin
100 g szeletelt mandula
2 evőkanál tej

Ezenkívül:

kb. 25 g porcukor
kb. 150 g ribizli lekvár (ízlés szerint bármilyen lekvár)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Karácsonyi linzer hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A mandulát megőröljük. A sütőt előmelegítjük,

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a többi hozzávalóval keverőtálba öntjük. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd vékonyra nyújtjuk. Hullámos szélű tallérokat (ø kb. 3,5 cm) szúrunk ki, közben a tallérok felét motívumokkal szúrjuk ki, majd a tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Karácsonyi linzer süteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A motívumokkal kiszúrt tallérokat porcukorral megszórjuk. A zselét jól elkeverjük, esetleg szűrőn keresztül átnyomkodjuk, és a motívum nélküli süteményeket megkenjük. A kiszúrt Karácsonyi linzer süteményeket rátesszük, és rányomkodjuk.

Tippek:

Ha a tészta ragad, fóliába csomagolva kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Jól záró dobozban, papírral elválasztva a Karácsonyi linzer sütemény kb. 2 hétig tárolható.
Bármilyen más lekvárral, zselével összeragaszthatjuk.
Karácsonyi linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!