Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sünikekszek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15-20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15-20 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

150 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
50 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk.
Kb. diónagyságú adagokat cseppekké formázunk, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 16-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót kibontjuk a csomagolásból, egy tálba tesszük és vízfürdő felett felolvasztjuk. A süniket félig belemártjuk a masszába és a szélén lecsöpögtetjük. Azonnal megszórjuk a tetszés szerinti dekorcukorral vagy tortadarával. A kekszeket sütőpapírra tesszük, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. Dekortollal megrajzoljuk a szemeket és az orrokat.

Tipp:

Jól záró dobozban a kekszeket kb. 3 hétig tárolhatjuk
Készíts különféle méretű kekszecskéket, még mókásabban fognak kinézni.
Sünikekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!