Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Dátum 2024. február 07.

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Tejföl helyett mondd, Creme VEGA!

Diéta? Ételérzékenység? Vegán életmód? A vegán, szója alapú Creme VEGA-val semmiről sem kell lemondanunk, hiszen tökéletesen helyettesíti a tejfölt. Krémes állagú, akár a hagyományos, állati eredetű tejtermék, süthetünk, főzhetünk vele, de hőkezelés nélkül is fogyaszthatjuk. Amennyiben laktózérzékenység a tejföl elhagyásának oka, a Creme VEGA-t laktózmentes tejtermékekkel, tejfehérje-allergia vagy vegán táplálkozás esetén pedig növényi hozzávalókkal kombinálhatjuk. Használatával tehát senkinek sem kell búcsút intenie a tejföllel készült ételeknek!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Házias ízek kompromisszumok nélkül

A magyar konyha híres tartalmas leveseiről és változatos feltétekkel tálalt főzelékeiről. Sok esetben alkalmaz habarást, amely egy sűrítési mód (általában) tejföl és liszt felhasználásával. Habarni könnyen tudunk Creme VEGA-val is, legyen szó burgonyalevesről, zöldbabfőzelékről vagy egy savanykás korhelylevesről. Hasonlóan sűríthetjük szószok, mártások és egytálételek szaftját, gondoljunk csak a csirkepaprikásra! Liszt nélkül, az étellel magával is szoktunk sűríteni, ilyenkor a lábasból kivett, leturmixolt főzelékhez adjuk a tejföl-alternatívát, majd így keverjük hozzá a többi főzelékhez.

Sok család el sem tudja képzelni a vasárnapi ebédet rántott hús nélkül, amihez természetesen uborkasaláta dukál! A klasszikus ecetes-tejfölös ízvilágot Creme VEGA-val ugyanúgy elérhetjük, és a karácsonyi asztalon, a töltött káposzta mellett is ott helye. Ha reggelire kenceként, mártogatósként, vagy tócsnihoz, lángoshoz feltétként fogyasztanánk, ízesíthetjük friss, finomra aprított zöldfűszerekkel, reszelt fokhagymával, apróra vágott lila hagymával és fűszerpaprikával.

Sütésre fel! Tepsis fogásoktól a desszertekig

Ahogy egy ízletes, laktató egytálétel, úgy egy tepsiben sült rakottas is szerves része a magyaros fogások sorának. Készíthetünk Creme VEGA-val rakott burgonyát, rakott (kel)káposztát, és persze a tésztaételek is ide tartoznak, például a tepsis túrós csusza. Süteményekhez, desszertekhez szintén bevethető, süthető vele klasszikus pogácsa, sós aprósütemény, lehet fokhagymával ízesítve kenyérlángos (langalló) feltétje, és tehető kevert tésztákhoz is, akár a nagyi-féle „potyogtatós (dobálós)” meggyes süteményhez. Sütést nem igénylő édességeknél is jó hasznát vehetjük, krémesíthetjük vele a tejberizst, gyümölcsrizst, lazíthatjuk a pudingot (pohárkrémekhez), és édes tejföl-alternatívaként is szolgálhat az örök kedvenc túrógombóchoz.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Mondd vegánul: főzőtejszín - Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

A Dr. Oetker Cuisine VEGA a vegán, tejmentes konyha minden területén bevethető a „klasszikus” főzőtejszín helyettesítőjeként. A 100%-ban növényi alapú krém zabbal és repceolajjal készül, összetevőinek köszönhetően beilleszthető mind a tudatos, mind pedig az egyes diétás életmódot követők étrendjébe is. Fogyaszthatják laktóz- és tejfehérje-érzékenyek, illetve mivel semmilyen más állati eredetű komponenst sem tartalmaz, a vegánok új kedvence lehet. További előnye, hogy zsírtartalma jelentősen alacsonyabb, mint a hagyományos főzőtejszínnek, így azoknak is érdemes kipróbálni, akik odafigyelnek a napi kalória- és makrotápanyag-bevitelre. Tartósítószert nem tartalmaz, hűtőből kivéve azonnal felhasználható, fogyasztható.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
2 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!