Laktózmentes túrós csusza
Hozzávalók
Túrós csuszához:
Tálaláshoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A csusza tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük a a csomagolás utasításai szerint. Közben a szalonnát csíkokra vágjuk, és egy hideg serpenyőbe szórjuk. A serpenyővel együtt felmelegítjük, és lassú tűzőn hagyjuk zsírjára sülni. Ezután a szalonnacsíkokat egy szedőkanállal kivesszük és félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A szalonnazsírból egy kevéssel kikenünk egy nagy méretű (kb. 3 l űrtartalom) sütőtálat, a többi zsírt hozzákeverjük a kifőtt, leszűrt tésztához. A túrót összekeverjük a Creme VEGA-val, finoman sózzuk (a szalonna is sós), borsozzuk. A tésztához forgatjuk a szalonnacsíkokkal együtt, majd belesimítjuk az előkészített sütőtálba. A sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a túrós csuszát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész túrós csuszát sütőtállal együtt rácsra téve hűlni hagyjuk, majd Creme VEGA-val meglocsolva és aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Tipp:
Laktózmentes túrós csusza
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Túrós csuszához:
Tálaláshoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A csusza tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük a a csomagolás utasításai szerint. Közben a szalonnát csíkokra vágjuk, és egy hideg serpenyőbe szórjuk. A serpenyővel együtt felmelegítjük, és lassú tűzőn hagyjuk zsírjára sülni. Ezután a szalonnacsíkokat egy szedőkanállal kivesszük és félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A szalonnazsírból egy kevéssel kikenünk egy nagy méretű (kb. 3 l űrtartalom) sütőtálat, a többi zsírt hozzákeverjük a kifőtt, leszűrt tésztához. A túrót összekeverjük a Creme VEGA-val, finoman sózzuk (a szalonna is sós), borsozzuk. A tésztához forgatjuk a szalonnacsíkokkal együtt, majd belesimítjuk az előkészített sütőtálba. A sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a túrós csuszát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész túrós csuszát sütőtállal együtt rácsra téve hűlni hagyjuk, majd Creme VEGA-val meglocsolva és aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?