Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipán felhőcskék

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15-20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15-20 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

20 g cukor
1 darab tojásfehérje (M-es)
kb. 50 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A marcipánt nagylyukú reszelőn lereszeljük, vagy nagyon kicsire vágjuk, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojásfehérjét és a citromhéjat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton jól összekeverjük.

Teáskanál segítségével kiszedünk kb. 15-20 adagot, és nedves kézzel golyókká formázzuk. Megforgatjuk szeletelt mandulában, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A marcipán felhőket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Jól záró dobozban a sütemény kb. 2 hétig tárolható.
Ízlés szerint a marcipán felhőket tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.
A Marcipán felhőcskék receptje 15-20 sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!