Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hógolyók

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50 darab

Hozzávalók

kb. 50 darab elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 26 vagy 28 cm):

sütőpapír

Piskótához:

4 darab tojás (M-es)
150 g cukor
1 csipet só
150 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:

400 ml hideg habtejszín
250 g sovány túró
50 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Beforgatáshoz:

kb. 100 g kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A tojásokat egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra keverjük. Adjuk hozzá a cukrot és a sót, majd további 2 percig keverjük a keveréket. A lisztet a keményítővel és a sütőporral keverjük össze és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük hozzá a tojásos masszához. A tésztát öntsük a formába és simítsuk el a tetejét. A formát a sütő középső részében lévő rácsra helyezzük és a piskótát megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a piskótát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk a sütőpapírral együtt kihűlni.

Formázás:
Vegyük le a sütőpapírt a piskótáról. Morzsoljuk a tésztát egy nagy keverőtálba. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Adjuk a piskótamorzsához a túrót, a tejszínhabot, a cukrot és a rumaromát, és alaposan keverjük össze. A keverékből kb. 1 teáskanálnyit vegyünk ki és formázzuk golyóvá, majd hempergessük meg a kókuszreszelékben. A folyamatot addig folytassuk míg el nem fogy a masszánk. Tálalásig a golyókat hűtőszekrényben tároljuk.

Tippek:

A hógolyók még finomabbak lesznek, ha egy éjszakát a hűtőszekrényben tároljuk.
A golyók fagylaltkanállal is jól formázhatóak.
Hűtőszekrényben kb. 1 hétig tárolható.
Hógolyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!