Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Uborkasaláta Creme VEGA-val

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Uborkasalátához:

2 darab kígyóuborka (kb. 600-650 g)
1 teáskanál só
2 evőkanál 10%-os ecet
kb. 2 teáskanál porcukor (ízlés szerint)
2 kisebb gerezd fokhagyma

Díszítéshez:

némi fűszerpaprika
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az uborkát megmossuk, meghámozzuk és legyaluljuk. Egy szűrőbe tesszük, összekeverjük a sóval, és legalább 20 percet állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután jól kinyomkodjuk. A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük, vagy fokhagymanyomón áttörjük.

Elkészítés:

Az ecetet kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a fokhagymát, végül összeforgatjuk az uborkával és a Creme VEGA-val. Tálalás előtt érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek. Fűszerpaprikával meghintve tálaljuk.

Tipp:

Adhatunk az uborkasalátához vékonyra szeletelt lila hagymát vagy finomra aprított kaprot.
Uborkasaláta Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!