Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán zöldségek serpenyőben

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Hummuszhoz:

125 g csicseriborsó (lecsöpögtetett súly)
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál szezámpaszta
1 csipet őrölt kömény

Serpenyős zöldségekhez:

1000 g vegyes zöldség, pl. paprika, cukkini, sárgarépa, brokkoli, cukorborsó, spenótlevél
1 közepes hagyma
1 gerezd fokhagyma
50 g mag nélküli aszalt datolya
4 evőkanál olívaolaj
1-2 teáskanál curry paszta piros vagy sárga
4 evőkanál szójaszósz
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A paprikát, cukkinit és sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk vagy meghámozzuk, és 1,5 cm-es darabokra vágjuk. Tisztítsuk meg a brokkolit, és vágjuk apró virágokra, használjuk fel a szárát is, ezeket vágjuk 1,5 cm-es darabokra. Tisztítsuk meg a cukorborsót, és vágjuk félbe. Válogassuk át a spenótot, mossuk meg és szűrjük le egy szitán. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdeket, vágjuk félbe, majd vágjuk csíkokra. A datolyát szintén vágjuk csíkokra.

Elkészítés:

Hummusz:
Szűrjük le a csicseriborsót egy szitán. Hámozzuk meg és vágjuk durvára a fokhagymát. Tegyük a lecsepegtetett csicseriborsót, a fokhagymagerezdeket, a szezámpasztát és a köményt egy keverőtálba. Adjunk 4 evőkanál Cuisine VEGA-t a csicseriborsóhoz. A maradék Cuisine VEGA-t a serpenyős zöldségekhez használjuk fel. A csicseriborsót botmixerrel pürésítsük finomra, majd sóval ízesítsük, és tálalásig tegyük a hűtőbe.

Serpenyős zöldségek:
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. A paprika- és sárgarépadarabokat közepes lángon kb. 2 percig pároljuk. Adjuk hozzá a hagymacsíkokat, a fokhagymát, a brokkolit és a cukkinit, és pároljuk további 3 percig.
Keverjük össze a currypasztát, a maradék Cuisine VEGA-t és a szójaszószt. Egy evőkanál segítségével fokozatosan adjuk hozzá a Cuisine VEGA keveréket. Mindig adjunk hozzá egy kis folyadékot, amikor a folyadék elpárolgott, így a zöldségek haraphatóak, a zöldségek pedig zöldek maradnak. Adjuk hozzá a cukorborsót és a spenótot, főzzük további 1-2 percig.

A vegán serpenyős zöldségeket sózzuk, borsozzuk, és szórjuk rá a datolyacsíkokat. Tálaljuk a hummusszal.

Tippek:

A zöldségeket legjobb wok serpenyőben elkészíteni.
A zöldségeket rizzsel vagy metélt tésztával is tálalhatjuk.
A főzési idő lerövidül, ha fagyasztott zöldségeket használunk.
Vegán zöldségek serpenyőben

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!