Vegán lángos
Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Mártogatóshoz:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos vizet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és kb. 10 egyenlő méretű adagra osztjuk. A tésztát golyókká formázzuk, kilapítjuk, és kicsit széthúzzuk úgy, hogy a széle magasabb legyen, és kb. 12 cm-es lepények keletkezzenek (1. kép) Még egyszer letakarva kelesztjük, kb. 10-15 percig. Időközben az olajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk annyira, hogy az olajba belemártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A lepényeket a forró olajba tesszük (2. kép). Mindkét oldalát közepes hőfokon kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, és konyhai papírtörlőn jól lecsöpögtetjük.
Mártogatós:
A metélőhagymát megmossuk, és kis karikákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A Creme Vega-t egy tálba tesszük, a fokhagymával és a metélőhagymával, majd sóval és borssal ízesítjük. A mártogatóst elosztjuk a lángosokon.
Tetejére:
Sajttal és metélőhagymával megszórjuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük, és rátesszük. A lángost legjobb, ha langyosan tálaljuk.
Tipp:
Vegán lángos
Hozzávalók
10 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Ezenkívül:
Mártogatóshoz:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos vizet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és kb. 10 egyenlő méretű adagra osztjuk. A tésztát golyókká formázzuk, kilapítjuk, és kicsit széthúzzuk úgy, hogy a széle magasabb legyen, és kb. 12 cm-es lepények keletkezzenek (1. kép) Még egyszer letakarva kelesztjük, kb. 10-15 percig. Időközben az olajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk annyira, hogy az olajba belemártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A lepényeket a forró olajba tesszük (2. kép). Mindkét oldalát közepes hőfokon kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, és konyhai papírtörlőn jól lecsöpögtetjük.
Mártogatós:
A metélőhagymát megmossuk, és kis karikákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A Creme Vega-t egy tálba tesszük, a fokhagymával és a metélőhagymával, majd sóval és borssal ízesítjük. A mártogatóst elosztjuk a lángosokon.
Tetejére:
Sajttal és metélőhagymával megszórjuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük, és rátesszük. A lángost legjobb, ha langyosan tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?