Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperlekvár kreatívan

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1250 g eper (előkészítve mérjük le)
350 g cukor
kb. 2 csapott teáskanál rózsabors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1250 grammot kimérünk belőle és pépesítjük. A rózsaborsot mozsárban alaposan összetörjük. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

Az előkészített gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral és a rózsaborssal elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk, és a tetejükre fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

A lekvár elkészítése során a rózsabors fahéjjal is helyettesíthető. Az előkészített gyümölcshöz a cukor és dzsemfix mellé egy, intenzívebb íz eléréshez két kanál fahéjat keverjünk.
A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
Eperlekvár kreatívan

Hozzászólások

I
Imre
Dátum 2024. May. 12. 17:11
A lekvár főzés elött 1 nappal elöbb kell beletenni a cukrot az eperbe , hogy jobban kihuzza az ízét és megmarad az eredeti színe . Ez minden gyümölcsre vonatkozik .!!!
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2024. May. 13. 07:58
Kedves Imre! Dr. Oetker Dzsemfix, illetve befőzőcukorral készített gyümölcsökhöz nem kell előző nap hozzáadni a cukrot. A receptek elkészítési leírását kell követni. Üdvözlettel: A Sütnijó! csapata

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!