Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grillkenyér fűszeres mártogatóssal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

8 adag elkészítéséhez

Tésztához:

500 g búzaliszt
1 ½ teáskanál só
½ csapott teáskanál cukor
1-2 evőkanál olívaolaj
300 ml langyos víz

Kenéshez:

olívaolaj

Fűszeres mártogatóshoz:

1 cserép bazsalikom
kb. 8 ág friss kakukkfű
2-3 evőkanál olívaolaj
zöldcitromlé
frissen őrölt bors

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük, összekeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

Grillkenyér:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk, és 8 egyforma méretű darabra osztjuk. Az egyes darabokat golyókká formázzuk. A golyókat sodrófával lepénnyé (kb. 10 x 15 cm) kinyújtjuk. A tésztát meleg helyen még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 15-20 perc). A kenyerek felső oldalát kevés olívaolajjal bekenjük, és ezzel az oldalával lefelé a grillrácsra tesszük, és kb. 3 percig grillezzük. A kenyerek felső oldalát olívaolajjal szintén bekenjük, megfordítjuk, és további 3 percet grillezzük.

Grillkenyér, elektromos szendvicssütőben:
A kenyerek mindkét oldalát vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd a sütőt összecsukjuk. Közepes hőfokon addig sütjük, míg aranybarna nem lesz.

Fűszeres mártogatós:
A fűszereket megmossuk, és finomra aprítjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, majd sóval és borssal ízesítjük.

Tippek:

A grillkenyereket grillezés előtt megtölthetjük juhsajttal vagy parmezán sajttal. Ehhez a kinyújtott lepények felét sajttal megrakjuk, összehajtjuk, és még egyszer kinyújtjuk. Vagy grillezés után a kenyereket felvágjuk, és pl. chedar sajttal és pármai sonkával megtöltjük.
A grillkenyereket megsüthetjük a tűzhelyen, fedő nélkül serpenyőben is.
A Grillkenyér fűszeres mártogatóssal kínálható főétkezésnek is alkalmas fogás.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!