Vegán püspökkenyér
Hozzávalók
Püspökkenyér formához (25x11 cm):
étolaj, pl. napraforgóolaj
búzaliszt
Tésztához:
260 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
200 g cukor
125 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
250 ml kókusztejszín
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőformát jól megolajozzuk, és belisztezzük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és a sütőport keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. A tésztát a formába öntjük, és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra helyezzük és kb. 15 perc után a süteményt késsel hosszában bevágjuk, majd további kb. 45 percig sütjük.
Sütési idő összesen: kb. 60 perc
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet és a sütőport keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. A tésztát a formába öntjük, és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra helyezzük és kb. 15 perc után a süteményt késsel hosszában bevágjuk, majd további kb. 45 percig sütjük.
Sütési idő összesen: kb. 60 perc
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sütemény fagyasztható.
A süteményt ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral vagy bevonhatjuk porcukros mázzal.
A süteményt ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral vagy bevonhatjuk porcukros mázzal.
Kedvencnek jelölöm
Vegán püspökkenyér
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér formához (25x11 cm):
étolaj, pl. napraforgóolaj
búzaliszt
Tésztához:
260 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
200 g cukor
125 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
250 ml kókusztejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőformát jól megolajozzuk, és belisztezzük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és a sütőport keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. A tésztát a formába öntjük, és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra helyezzük és kb. 15 perc után a süteményt késsel hosszában bevágjuk, majd további kb. 45 percig sütjük.
Sütési idő összesen: kb. 60 perc
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet és a sütőport keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. A tésztát a formába öntjük, és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra helyezzük és kb. 15 perc után a süteményt késsel hosszában bevágjuk, majd további kb. 45 percig sütjük.
Sütési idő összesen: kb. 60 perc
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sütemény fagyasztható.
A süteményt ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral vagy bevonhatjuk porcukros mázzal.
A süteményt ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral vagy bevonhatjuk porcukros mázzal.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?