Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán püspökkenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (25x11 cm):

étolaj, pl. napraforgóolaj
búzaliszt

Tésztához:

260 g búzaliszt
200 g cukor
125 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
250 ml kókusztejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát jól megolajozzuk, és belisztezzük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és a sütőport keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. A tésztát a formába öntjük, és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra helyezzük és kb. 15 perc után a süteményt késsel hosszában bevágjuk, majd további kb. 45 percig sütjük.

Sütési idő összesen: kb. 60 perc

A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A sütemény fagyasztható.
A süteményt ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral vagy bevonhatjuk porcukros mázzal.
Vegán püspökkenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!