Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán tejberizs meggyszósszal

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Tejberizshez:

250 g rizs
1500 ml mandulaital
3 evőkanál cukor
1 csipet só

Meggyszószhoz:

450 g fagyasztott, magozott meggy
kb. 300 ml almalé 100 %-os
1 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tejberizs:
A vaníliarudakat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A mandulaitalt a vaníliarudakkal, a kikapart vaníliával a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval edényben felforraljuk. Beletesszük a rizst és alaposan elkeverjük. Lassú tűzön kb. 30 percig félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként megkeverjük. Eltávolítjuk a vaníliarudakat, és belekeverjük a Creme VEGA-t.

Meggyszósz:
A fagyasztott meggyet kiolvasztjuk, majd lecsepegtetjük. A lecsepegett meggylét annyi almalével öntjük fel, hogy 400 ml-t kapjunk. A folyadék felét, egy főzőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a meggyet is. Az egészet felforraljuk. A maradék levet elkeverjük a cukorral és a pudinggal és a felforrt meggyhez öntjük, és mindaddig kevergetve főzzük, míg besűrűsödik.
A vegán tejberizst a meggyöntettel díszítjük, és melegen tálaljuk.

Tipp:

Fagyasztott meggy helyett használhatunk málnát, vagy bogyós erdei gyümölcsöt is.
A Vegán tejberizs meggyszósszal gzdagított, uzsonnaként vagy desszertkjént kínálható finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!