Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán bakonyi gombapaprikás

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Gombapaprikáshoz:

1000 g csiperkegomba
2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
1 darab tv-paprika (kb. 80 g)
50 g passata (passzírozott paradicsom)
só, őrölt fekete bors

Nokedlihez:

500 g búzaliszt
4 teáskanál só
kb. 520-600 ml víz (amennyit a liszt felvesz)

Díszítéshez:

1 darab hegyes-erős zöldpaprika
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gombapaprikáshoz a gombát és a tv-paprikát megmossuk, megtisztítjuk, a gombát felcikkezzük, a paprikát kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Gombapaprikás:
Egy serpenyőt zsiradék nélkül, szárazon felforrósítunk, és az előkészített gombát részleteiben, röviden átpirítjuk benne. Egy lábasban felmelegítjük az olajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, jól elkeverjük, majd visszatesszük a lábast a tűzre. Hozzáadjuk a tv-paprikát és a passatát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kb. 400 ml vízzel. Lefedjük, felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a paprika teljesen megpuhul. Ekkor botmixerrel krémesre törjük.

Hozzáadjuk a gombát és a Cuisine VEGA-t, alaposan összekeverjük, összeforraljuk, majd közepes lángon puhára főzzük a gombát, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesen elkeverjük, habverővel a forró ételhez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk.

Nokedli:
A lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadunk 1 teáskanál sót. Apránként annyi vizet keverünk hozzá, hogy sűrű, nokedlitészta állagú keveréket kapjunk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, beleszórjuk a többi sót, majd nokedliszaggatóval a gyöngyöző vízbe szaggatjuk a tésztát. Amikor a nokedlik felszínre jöttek és megfőttek, leszűrjük, szűrőben átöblítjük.

A gombapaprikást a nokedlivel tálaljuk, és megmosott, felszeletelt hegyes-erős paprikával díszítjük.

Tippek:

Vegyes gombákat is használhatunk a paprikáshoz, fehér és barna csiperkegomba mellett például rókagombát, vargányát, őzlábgombát.

A nokedlitészta készítésekor apránként, fokozatosan adagoljuk a liszthez a vizet, csak annyit adjunk hozzá, amennyivel elérjük a sűrű, szaggatható állagot. Ha szükséges, növeljük a víz mennyiségét!
Vegán bakonyi gombapaprikás

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!