Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán bakonyi gombapaprikás

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Gombapaprikáshoz:

1000 g csiperkegomba
2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
1 darab tv-paprika (kb. 80 g)
50 g passata (passzírozott paradicsom)
só, őrölt fekete bors

Nokedlihez:

500 g búzaliszt
4 teáskanál só
kb. 520-600 ml víz (amennyit a liszt felvesz)

Díszítéshez:

1 darab hegyes-erős zöldpaprika
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gombapaprikáshoz a gombát és a tv-paprikát megmossuk, megtisztítjuk, a gombát felcikkezzük, a paprikát kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Gombapaprikás:
Egy serpenyőt zsiradék nélkül, szárazon felforrósítunk, és az előkészített gombát részleteiben, röviden átpirítjuk benne. Egy lábasban felmelegítjük az olajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, jól elkeverjük, majd visszatesszük a lábast a tűzre. Hozzáadjuk a tv-paprikát és a passatát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kb. 400 ml vízzel. Lefedjük, felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a paprika teljesen megpuhul. Ekkor botmixerrel krémesre törjük.

Hozzáadjuk a gombát és a Cuisine VEGA-t, alaposan összekeverjük, összeforraljuk, majd közepes lángon puhára főzzük a gombát, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesen elkeverjük, habverővel a forró ételhez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk.

Nokedli:
A lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadunk 1 teáskanál sót. Apránként annyi vizet keverünk hozzá, hogy sűrű, nokedlitészta állagú keveréket kapjunk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, beleszórjuk a többi sót, majd nokedliszaggatóval a gyöngyöző vízbe szaggatjuk a tésztát. Amikor a nokedlik felszínre jöttek és megfőttek, leszűrjük, szűrőben átöblítjük.

A gombapaprikást a nokedlivel tálaljuk, és megmosott, felszeletelt hegyes-erős paprikával díszítjük.

Tippek:

Vegyes gombákat is használhatunk a paprikáshoz, fehér és barna csiperkegomba mellett például rókagombát, vargányát, őzlábgombát.

A nokedlitészta készítésekor apránként, fokozatosan adagoljuk a liszthez a vizet, csak annyit adjunk hozzá, amennyivel elérjük a sűrű, szaggatható állagot. Ha szükséges, növeljük a víz mennyiségét!
Vegán bakonyi gombapaprikás

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!