Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán burgonyaleves

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

150 g hagyma
1 kg lisztes jellegű burgonya
250 g sárgarépa vagy zeller
3 evőkanál étolaj, pl. repceolaj
kb. 700 ml zöldségalaplé
frissen őrölt bors
kb. 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. Hámozzuk meg a burgonyát és a sárgarépát vagy zellert, és vágjuk apró kockákra.

Elkészítés:

Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, burgonyát és sárgarépát, és közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk kb. 2-3 percig. Öntsük hozzá a zöldséglevest, és forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot, és főzzük kb. 15-20 percig fedő alatt, közepes lángon. Turmixgép segítségével durvára pürésítsük vagy aprítsuk fel a zöldségek egy részét.

Keverjük bele a Cuisine VEGA-t. A vegán burgonyalevest sóval és borssal fűszerezzük, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tippek:

A leveshez ízlés szerint adhatunk 1 teáskanál majorannát.
A levest tálaljuk kolbásszal vagy virslivel.
Vegán burgonyaleves

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!