Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán burgonyaleves

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

150 g hagyma
1 kg lisztes jellegű burgonya
250 g sárgarépa vagy zeller
3 evőkanál étolaj, pl. repceolaj
kb. 700 ml zöldségalaplé
frissen őrölt bors
kb. 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. Hámozzuk meg a burgonyát és a sárgarépát vagy zellert, és vágjuk apró kockákra.

Elkészítés:

Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, burgonyát és sárgarépát, és közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk kb. 2-3 percig. Öntsük hozzá a zöldséglevest, és forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot, és főzzük kb. 15-20 percig fedő alatt, közepes lángon. Turmixgép segítségével durvára pürésítsük vagy aprítsuk fel a zöldségek egy részét.

Keverjük bele a Cuisine VEGA-t. A vegán burgonyalevest sóval és borssal fűszerezzük, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tippek:

A leveshez ízlés szerint adhatunk 1 teáskanál majorannát.
A levest tálaljuk kolbásszal vagy virslivel.
Vegán burgonyaleves

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!