Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Korhelyleves Creme VEGA-val

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Korhelyleveshez:

200 g szárazkolbász
200 g füstölt, főtt hús (pl. tarja, csülök)
150 g kolozsvári szalonna
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
őrölt fekete bors
4 darab babérlevél
400 g szálas savanyú káposzta
1 evőkanál búzaliszt

Tálaláshoz:

75 g Dr. Oetker Creme VEGA (ízlés szerint)

Díszítéshez:

petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kolbászt rövid időre forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját és karikákra vágjuk. A füstölt húst közepes méretű, a szalonnát pedig kisebb kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, a vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük.

Elkészítés:

Az olajat felhevítjük egy lábasban, rátesszük a kolbászkarikákat, és 1-2 percet sütjük. Ezután szedőkanállal kivesszük és félretesszük. A lábasba szórjuk a kockázott szalonnát, lassú tűzön zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk rajta. Ezután beletesszük a fokhagymát is, majd 1-2 perc után lehúzzuk a lábast a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, és jól elkeverjük.
Visszahelyezzük a lábast a tűzre, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és a savanyú káposztát, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, és gyöngyöztetve 30 percet főzzük. Az elpárolgott vizet, ha szükséges, közben pótoljuk. A 30 perc letelte után hozzáadjuk a füstölt húst és a kolbászkarikákat, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, és további 15 percet főzzük.

Kézi habverővel simára keverjük a Creme VEGA-t a liszttel, majd hozzáadunk részleteiben egy merőkanálnyi levest, és ezzel is elkeverjük. A lábasba csorgatva behabarjuk vele a levest, felforraljuk, és további 4-5 percet főzzük. Végül a babérleveleket eltávolítjuk. A kész levest Creme VEGA-val meglocsolva és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Tippek:

Felhasználás előtt a savanyú káposztát átöblíthetjük, így kevésbé lesz sós.
Savanykásabb ízvilághoz a főzés vége felé csorgathatunk a levesbe frissen facsart citromlevet.
Korhelyleves Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!