Alma-körte lekvár fűszerekkel
Hozzávalók
600 g alma (megtisztított)
600 g körte (megtisztított)
1 egész citrom leve
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg
Elkészítés
Elkészítés:
A megtisztított gyümölcsöket apró darabokra vágjuk, majd pépesítjük. Az egészet egy nagy főzőedénybe tesszük, majd a többi hozzávalót is kimérjük és hozzátesszük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
Ízlés szerint bármilyen más fűszert is használhatunk (pl. gyömbér, narancshéj)
Kedvencnek jelölöm
Alma-körte lekvár fűszerekkel
Hozzávalók
kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
600 g alma (megtisztított)
600 g körte (megtisztított)
1 egész citrom leve
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A megtisztított gyümölcsöket apró darabokra vágjuk, majd pépesítjük. Az egészet egy nagy főzőedénybe tesszük, majd a többi hozzávalót is kimérjük és hozzátesszük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
Ízlés szerint bármilyen más fűszert is használhatunk (pl. gyömbér, narancshéj)


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?