Zöldbabfőzelék Creme VEGA-val
Hozzávalók
Zöldbabfőzelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd az előkészített vörös- és fokhagymát megpároljuk rajta. Ezután lehúzzuk a lábast a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, és alaposan elkeverjük. Visszahelyezzük a lábast a tűzre, beletesszük a zöldbabot, és felöntjük annyi vízzel, amennyi kissé ellepi (kb. 1-1,1 liter). Hozzáadjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük a zöldséget.
Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben simára keverjük. A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, és kézi habverővel hozzákeverjük a keményítőt, valamint adunk hozzá 1 merőkanállal a főzelékalap levéből. A forró ételhez öntjük, majd kevergetés közben újra felforraljuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, végül eltávolítjuk a babérleveleket. A kész főzeléket finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Tippek:
A főzés végén ízesíthetjük a főzeléket citromlével vagy kevés ecettel, petrezselyem helyett pedig hozzákeverhetünk egy csokor leszárazott, finomra aprított kaprot.
Feltétnek tálalhatunk fasírtot, pörköltet, vagy húsmentes fogáshoz pirított tofut, grillsajtot.
Zöldbabfőzelék Creme VEGA-val
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Zöldbabfőzelékhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd az előkészített vörös- és fokhagymát megpároljuk rajta. Ezután lehúzzuk a lábast a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, és alaposan elkeverjük. Visszahelyezzük a lábast a tűzre, beletesszük a zöldbabot, és felöntjük annyi vízzel, amennyi kissé ellepi (kb. 1-1,1 liter). Hozzáadjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük a zöldséget.
Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben simára keverjük. A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, és kézi habverővel hozzákeverjük a keményítőt, valamint adunk hozzá 1 merőkanállal a főzelékalap levéből. A forró ételhez öntjük, majd kevergetés közben újra felforraljuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, végül eltávolítjuk a babérleveleket. A kész főzeléket finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Tippek:
A főzés végén ízesíthetjük a főzeléket citromlével vagy kevés ecettel, petrezselyem helyett pedig hozzákeverhetünk egy csokor leszárazott, finomra aprított kaprot.
Feltétnek tálalhatunk fasírtot, pörköltet, vagy húsmentes fogáshoz pirított tofut, grillsajtot.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?