Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldbabfőzelék Creme VEGA-val

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Zöldbabfőzelékhez:

1 kg sárga hüvelyű zöldbab
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
2 darab babérlevél
őrölt fekete bors

Díszítéshez:

némi petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zöldbabot megmossuk, majd a végeit lecsípjük, és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Zöldbabfőzelék:
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd az előkészített vörös- és fokhagymát megpároljuk rajta. Ezután lehúzzuk a lábast a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, és alaposan elkeverjük. Visszahelyezzük a lábast a tűzre, beletesszük a zöldbabot, és felöntjük annyi vízzel, amennyi kissé ellepi (kb. 1-1,1 liter). Hozzáadjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük a zöldséget.

Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben simára keverjük. A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, és kézi habverővel hozzákeverjük a keményítőt, valamint adunk hozzá 1 merőkanállal a főzelékalap levéből. A forró ételhez öntjük, majd kevergetés közben újra felforraljuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, végül eltávolítjuk a babérleveleket. A kész főzeléket finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Tippek:

Fagyasztott zöldbabból is elkészíthetjük a főzeléket.
A főzés végén ízesíthetjük a főzeléket citromlével vagy kevés ecettel, petrezselyem helyett pedig hozzákeverhetünk egy csokor leszárazott, finomra aprított kaprot.
Feltétnek tálalhatunk fasírtot, pörköltet, vagy húsmentes fogáshoz pirított tofut, grillsajtot.
Zöldbabfőzelék Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!