Házi csemege paprikakrém (ételízesítő)
Hozzávalók
1000 g kápia paprika (előkészítve mérjük le)
150 g só
2 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer
Elkészítés
Előkészítés:
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük. A paprikát megmossuk, kivágjuk az ereit és csumáit, feldaraboljuk, és egy húsdarálón (nagy lyukú tárcsán keresztül) ledaráljuk. Az így kapott pépből kimérünk 1000 g-ot.
Elkészítés:
A darált paprikát egy nagy keverőtálba tesszük, megszórjuk a sóval, és hozzáadjuk az 1-2 evőkanál forró vízben feloldott tartósítószert is. Az egészet jó alaposan összekeverjük, letakarjuk konyharuhával, majd időnként átkeverve legalább 5-6 órán keresztül állni hagyjuk. Ezután az előkészített üvegekbe töltjük az eresztett levével együtt, és az üvegeket jól lezárjuk.
Tippek:
Másfajta paprikát (pl. pritamin, kaliforniai) is használhatunk a paprikakrémhez, akár kápia paprikával vegyesen.
A paprikakrémet levesek, pörköltek, egytálételek vagy például szendvicskrémek ízesítéséhez használhatjuk.
Csípős paprikakrém készítéséhez daráljunk a paprikához ízlés szerint cseresznyepaprikát.
A paprikakrémet levesek, pörköltek, egytálételek vagy például szendvicskrémek ízesítéséhez használhatjuk.
Csípős paprikakrém készítéséhez daráljunk a paprikához ízlés szerint cseresznyepaprikát.
Kedvencnek jelölöm
Házi csemege paprikakrém (ételízesítő)
Hozzávalók
kb. 5-6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük. A paprikát megmossuk, kivágjuk az ereit és csumáit, feldaraboljuk, és egy húsdarálón (nagy lyukú tárcsán keresztül) ledaráljuk. Az így kapott pépből kimérünk 1000 g-ot.
Elkészítés:
A darált paprikát egy nagy keverőtálba tesszük, megszórjuk a sóval, és hozzáadjuk az 1-2 evőkanál forró vízben feloldott tartósítószert is. Az egészet jó alaposan összekeverjük, letakarjuk konyharuhával, majd időnként átkeverve legalább 5-6 órán keresztül állni hagyjuk. Ezután az előkészített üvegekbe töltjük az eresztett levével együtt, és az üvegeket jól lezárjuk.
Tippek:
Másfajta paprikát (pl. pritamin, kaliforniai) is használhatunk a paprikakrémhez, akár kápia paprikával vegyesen.
A paprikakrémet levesek, pörköltek, egytálételek vagy például szendvicskrémek ízesítéséhez használhatjuk.
Csípős paprikakrém készítéséhez daráljunk a paprikához ízlés szerint cseresznyepaprikát.
A paprikakrémet levesek, pörköltek, egytálételek vagy például szendvicskrémek ízesítéséhez használhatjuk.
Csípős paprikakrém készítéséhez daráljunk a paprikához ízlés szerint cseresznyepaprikát.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?