Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi csemege paprikakrém (ételízesítő)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5-6 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 5-6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g kápia paprika (előkészítve mérjük le)
150 g só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük. A paprikát megmossuk, kivágjuk az ereit és csumáit, feldaraboljuk, és egy húsdarálón (nagy lyukú tárcsán keresztül) ledaráljuk. Az így kapott pépből kimérünk 1000 g-ot.

Elkészítés:

A darált paprikát egy nagy keverőtálba tesszük, megszórjuk a sóval, és hozzáadjuk az 1-2 evőkanál forró vízben feloldott tartósítószert is. Az egészet jó alaposan összekeverjük, letakarjuk konyharuhával, majd időnként átkeverve legalább 5-6 órán keresztül állni hagyjuk. Ezután az előkészített üvegekbe töltjük az eresztett levével együtt, és az üvegeket jól lezárjuk.

Tippek:

Másfajta paprikát (pl. pritamin, kaliforniai) is használhatunk a paprikakrémhez, akár kápia paprikával vegyesen.
A paprikakrémet levesek, pörköltek, egytálételek vagy például szendvicskrémek ízesítéséhez használhatjuk.
Csípős paprikakrém készítéséhez daráljunk a paprikához ízlés szerint cseresznyepaprikát.
Házi csemege paprikakrém (ételízesítő)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!