 
                Angol citromkrém
 0-20 perc között
                        0-20 perc között
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 3 darab 200 ml-es üveg
                            kb. 3 darab 200 ml-es üveg
                        Hozzávalók
                                        150 ml citromlé (kb. 4 darab kezeletlen citromból)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        225 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        75 g vaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési keményítő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, majd lereszeljük a héját. A citrom levét kifacsarjuk, 150 ml-t kimérünk belőle. Az üvegeket és a csavaros fedőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.
                                
                            Elkészítés:
                                    A citromok héját és levét edénybe töltjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a vajat, a tojást és a keményítőt, majd habverővel keverés közben közepes hőfokon felforraljuk. 
A forró krémet az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, majd miután lehűlt, hűtőszekrényben tároljuk.
                            A forró krémet az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, majd miután lehűlt, hűtőszekrényben tároljuk.
TIpp:
                                    Sötét, hűvös helyen a krém zárt üvegben kb. 2 hétig tárolható.
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Angol citromkrém
Hozzávalók
kb. 3 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
                                        150 ml citromlé (kb. 4 darab kezeletlen citromból)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        225 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        75 g vaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, majd lereszeljük a héját. A citrom levét kifacsarjuk, 150 ml-t kimérünk belőle. Az üvegeket és a csavaros fedőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.
                                
                            Elkészítés:
                                    A citromok héját és levét edénybe töltjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a vajat, a tojást és a keményítőt, majd habverővel keverés közben közepes hőfokon felforraljuk. 
A forró krémet az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, majd miután lehűlt, hűtőszekrényben tároljuk.
                            A forró krémet az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, majd miután lehűlt, hűtőszekrényben tároljuk.
TIpp:
                                    Sötét, hűvös helyen a krém zárt üvegben kb. 2 hétig tárolható.
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Mártások, szószok, pürék
                                    Mártások, szószok, pürék
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?