Vegán lencsefőzelék
Hozzávalók
Vegán lencsefőzelékhez:
Feltéthez:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban, majd az előkészített hagymákat kevés sóval megdinszteljük rajta. Beletesszük a lábasba a lencsét és a babérleveleket, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, felforraljuk, majd közepes lángon, apránként pótolva a vizet (mindig csak egy keveset adjunk hozzá) puhára főzzük a hüvelyest, közben sózzuk, borsozzuk. 1 merőkanálnyi főzelékalapot kiveszünk, kikeverjük a Creme VEGA-val és a mustárral, botmixerrel krémesre törjük, majd visszaöntjük a főzelékbe. Ezután még egyet forralunk rajta, és kevergetve besűrítjük, ha szükséges, még sózzuk, végül eltávolítjuk a babérleveleket.
Feltét:
A vegán virsliket bevagdossuk, majd egy serpenyőben, a felhevített olajon körbepirítjuk. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
A vegán lencsefőzeléket a sült vegán virslikkel és Creme VEGA-val tálaljuk, és ízlés szerint egy kevés őrölt fűszerpaprikával díszítjük.
Tipp:
Vegán lencsefőzelék
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Vegán lencsefőzelékhez:
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban, majd az előkészített hagymákat kevés sóval megdinszteljük rajta. Beletesszük a lábasba a lencsét és a babérleveleket, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, felforraljuk, majd közepes lángon, apránként pótolva a vizet (mindig csak egy keveset adjunk hozzá) puhára főzzük a hüvelyest, közben sózzuk, borsozzuk. 1 merőkanálnyi főzelékalapot kiveszünk, kikeverjük a Creme VEGA-val és a mustárral, botmixerrel krémesre törjük, majd visszaöntjük a főzelékbe. Ezután még egyet forralunk rajta, és kevergetve besűrítjük, ha szükséges, még sózzuk, végül eltávolítjuk a babérleveleket.
Feltét:
A vegán virsliket bevagdossuk, majd egy serpenyőben, a felhevített olajon körbepirítjuk. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
A vegán lencsefőzeléket a sült vegán virslikkel és Creme VEGA-val tálaljuk, és ízlés szerint egy kevés őrölt fűszerpaprikával díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?