Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, babapiskótás sütit pedig számtalan recept alapján készíthetünk. Megosztunk pár egyszerű babapiskótás receptet, itt mindenki megtalálhatja majd a kedvencét!

Tiramisu, a klasszikus babapiskótás édesség

Végy egy jó babapiskóta alapreceptet, süsd meg és gondold tovább! Mi az, ami elsőre eszedbe jut róla? Ugye, hogy a tiramisu? Az Olaszországból hódító útjára indult kávés, mascarponés, kakaós, legtöbbször amarettóval (mandulalikőr) ízesített finomság rengeteg rajongót gyűjtött magának szerte a világon, és ahogy az lenni szokott, a tradicionális recept mellett megjelentek a különlegesebbnél különlegesebb változatok is. Gyakran készítik el tortának és pohárdesszertnek, kerülhet a babapiskóta mellé „második” tésztának leveles tészta vagy brownie alaptészta. 

Feldobható másfajta likőrrel, például kókusz- vagy kávélikőrrel, adható hozzá gyümölcs, az eper és a málna például remekül harmonizál a desszert ízvilágával, de persze jobban is elrugaszkodhatunk az eredetitől, és felturbózhatjuk tejberizzsel, kókusszal, likőr helyett narancslével és búzasörrel, vagy mascarpone helyett pudingos-tejfölös krémmel is összeállíthatjuk a hamis tiramisunkat. És még egy tipp: a Dr. Oetker Tiramisu Krémporral még egyszerűbb lesz az olasz desszert elkészítése.

Verhetetlen pohárdesszertek

Gyorsak, változatosak és megunhatatlanok! Feljebb már említettünk a tiramisu kapcsán, de kis túlzással kijelenthetjük, hogy „szinte bármiből” összedobható egy mennyei kanalazós desszert. Szükségünk lesz egy krémre – amely készülhet pudingból, joghurtból, tejszínből, mascarponéból, túróból, tejfölből –, továbbá egy ropogós elemre, és itt jön képbe a babapiskóta! Csak tördeljük össze, és rétegezzük a krémmel, illetve a többi hozzávalóval, például gyümölcsökkel, likőrrel, aszalványokkal, gesztenyepürével, olajos magvakkal. A pohárdesszertek összeállíthatók egyadagos desszertes poharakban, kelyhekben, vagy elkészíthetjük az angol réteges krémdesszert, azaz a trifle mintájára egy nagy kínálótálban is.

Nincs még vége! Még több édesség babapiskótával

Közel sem teljes még a sor! Jöjjenek először a keksz alapú desszertek, amelyekhez nem kell mást tennünk, mint a babapiskótát finomra darálni, és olvasztott zsiradékkal, esetleg további ízesítőkkel összedolgozni. Az így kapott morzsát ezután egyszerűen a kiválasztott forma aljába nyomkodjuk, kis időre hűtőbe tesszük, aztán már simíthatjuk is rá a krémet. 

Apropó, krém! Babapiskóta két krémréteg közé vagy akár a tésztára is kerülhet mintegy elválasztóként és egyben plusz textúraként. Ahogy a tiramisunál, úgy más réteges, krémes édességnél is bevethetjük a babapiskótát, gondoljunk csak a méltán népszerű citromos álomra. Zárásképpen pedig fagyizzunk egyet! Az apróra tördelt babapiskóta fagylaltmasszába keverve is szuper lesz, puncsfagyiból egyenesen kihagyhatatlan!

Mi a házi babapiskóta receptje?
Milyen babapiskótás sütemények vannak?
Mi a babapiskótás tiramisu receptje?
Mivel lehet ízesíteni a babapiskótás tiramisut?
Pohárdesszert babapiskótával?
Hogyan lehet babapiskótából kekszalapot készíteni?
Van fagylaltos babapiskótás recept?
Milyen krémmel lehet babapiskótás sütit készíteni?
Milyen gyümölcs illik a babapiskótás sütikhez?

KAPCSOLÓDÓ CiKKEK

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!