![Tiramisu sajttorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31288/tiramisu-sajttorta-14290.jpg)
Tiramisu sajttorta
![Szükséges idő](https://sutes.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutes.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutes.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Kerek formához (26 cm Ø):
Kekszes alaphoz:
Mártogatáshoz:
Tiramisu töltelékhez:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A babapiskótákat fagyasztótasakba tesszük, lezárjuk, majd egy nyújtófa segítségével összetörjük. A vajat megolvasztjuk. A kekszmorzsát és a kakaóport egy keverőtálban jól összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a vajat. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a formában, és jól lenyomkodjuk.
Mártogatás:
A kávét a cukorral és az amarettóval összekeverjük. 1 evőkanálnyit a torta tetejére félreteszünk.
Tiramisu töltelék:
A tojásfehérjét a sóval együtt, konyhai robotgéppel (habverővel) nagyon keményre verjük. A cukrot apránként hozzáadjuk. A mascarponét és a tejszínes krémsajtot egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel), közepes fokozaton összekeverjük. A tojássárgáját a vanillincukorral hozzákeverjük. A tojásfehérjehabot beleforgatjuk. A töltelék felét a ropogós alapra kanalazzuk, elsimítjuk. A babapiskótákat a kávés keverékbe mártogatjuk, a krémre helyezzük, kissé benyomkodjuk. A maradék krémet a babapiskótákon szétosztjuk, elsimítjuk. A sütőformát sütőrácsra helyezzük, betoljuk a sütő középső részére. Aláteszünk egy darab sütőpapírt, mert némi zsír kifolyhat belőle.
Sütési idő: kb. 30 perc
A süteményt kb. 30 percre kivesszük a sütőből, és egy sütőrácson hagyjuk kicsit „összeesni”. Ezután visszatoljuk a sütőbe, készre sütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő lejárta után a sütő ajtaját kinyitjuk, de a süteményt még 10 percig benne hagyjuk. Utána kivesszük, és rácson hagyjuk kihűlni.
Teteje:
A süteményt kivesszük a sütőformából. A mascarponét és a tejszínes krémsajtot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel), közepes fokozaton összekeverjük. A vanillincukrot és az 1 evőkanálnyi félretett kávés keveréket belekeverjük. A krémet a süteményre kenjük, elsimítjuk. Tetszés szerint habkártyával vagy villával megmintázzuk (hullámminta). A tiramisu sajttortát kakaóval megszórjuk, majd tálaljuk.
![Csillag](https://sutes.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutes.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tiramisu sajttorta
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Kerek formához (26 cm Ø):
Mártogatáshoz:
Tiramisu töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A babapiskótákat fagyasztótasakba tesszük, lezárjuk, majd egy nyújtófa segítségével összetörjük. A vajat megolvasztjuk. A kekszmorzsát és a kakaóport egy keverőtálban jól összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a vajat. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a formában, és jól lenyomkodjuk.
Mártogatás:
A kávét a cukorral és az amarettóval összekeverjük. 1 evőkanálnyit a torta tetejére félreteszünk.
Tiramisu töltelék:
A tojásfehérjét a sóval együtt, konyhai robotgéppel (habverővel) nagyon keményre verjük. A cukrot apránként hozzáadjuk. A mascarponét és a tejszínes krémsajtot egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel), közepes fokozaton összekeverjük. A tojássárgáját a vanillincukorral hozzákeverjük. A tojásfehérjehabot beleforgatjuk. A töltelék felét a ropogós alapra kanalazzuk, elsimítjuk. A babapiskótákat a kávés keverékbe mártogatjuk, a krémre helyezzük, kissé benyomkodjuk. A maradék krémet a babapiskótákon szétosztjuk, elsimítjuk. A sütőformát sütőrácsra helyezzük, betoljuk a sütő középső részére. Aláteszünk egy darab sütőpapírt, mert némi zsír kifolyhat belőle.
Sütési idő: kb. 30 perc
A süteményt kb. 30 percre kivesszük a sütőből, és egy sütőrácson hagyjuk kicsit „összeesni”. Ezután visszatoljuk a sütőbe, készre sütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő lejárta után a sütő ajtaját kinyitjuk, de a süteményt még 10 percig benne hagyjuk. Utána kivesszük, és rácson hagyjuk kihűlni.
Teteje:
A süteményt kivesszük a sütőformából. A mascarponét és a tejszínes krémsajtot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel), közepes fokozaton összekeverjük. A vanillincukrot és az 1 evőkanálnyi félretett kávés keveréket belekeverjük. A krémet a süteményre kenjük, elsimítjuk. Tetszés szerint habkártyával vagy villával megmintázzuk (hullámminta). A tiramisu sajttortát kakaóval megszórjuk, majd tálaljuk.
![A Tiramisu sajttorta recepte körülbelül 12-14 szelet süteményhez elegendő.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31288/tiramisu-sajttorta-14290.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutes.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutes.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutes.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutes.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutes.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutes.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?