Tiramisu sajttorta
Hozzávalók
Kerek formához (26 cm Ø):
némi zsiradék
sütőpapír
Kekszes alaphoz:
125 g babapiskóta
125 g vaj
2 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Mártogatáshoz:
150 ml hideg, erős presszókávé
1 evőkanál cukor
2 evőkanál amaretto (mandulalikőr)
Tiramisu töltelékhez:
4 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
125 g cukor
350 g mascarpone
525 g tejszínes krémsajt
4 darab tojássárgája (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 125 g babapiskóta
Tetejére:
150 g mascarpone
75 g tejszínes krémsajt
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
némi Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A forma alját bekenjük zsiradékkal, és sütőpapírt borítunk rá. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó-felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Kekszes alap:
A babapiskótákat fagyasztótasakba tesszük, lezárjuk, majd egy nyújtófa segítségével összetörjük. A vajat megolvasztjuk. A kekszmorzsát és a kakaóport egy keverőtálban jól összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a vajat. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a formában, és jól lenyomkodjuk.
Mártogatás:
A kávét a cukorral és az amarettóval összekeverjük. 1 evőkanálnyit a torta tetejére félreteszünk.
Tiramisu töltelék:
A tojásfehérjét a sóval együtt, konyhai robotgéppel (habverővel) nagyon keményre verjük. A cukrot apránként hozzáadjuk. A mascarponét és a tejszínes krémsajtot egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel), közepes fokozaton összekeverjük. A tojássárgáját a vanillincukorral hozzákeverjük. A tojásfehérjehabot beleforgatjuk. A töltelék felét a ropogós alapra kanalazzuk, elsimítjuk. A babapiskótákat a kávés keverékbe mártogatjuk, a krémre helyezzük, kissé benyomkodjuk. A maradék krémet a babapiskótákon szétosztjuk, elsimítjuk. A sütőformát sütőrácsra helyezzük, betoljuk a sütő középső részére. Aláteszünk egy darab sütőpapírt, mert némi zsír kifolyhat belőle.
Sütési idő: kb. 30 perc
A süteményt kb. 30 percre kivesszük a sütőből, és egy sütőrácson hagyjuk kicsit „összeesni”. Ezután visszatoljuk a sütőbe, készre sütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő lejárta után a sütő ajtaját kinyitjuk, de a süteményt még 10 percig benne hagyjuk. Utána kivesszük, és rácson hagyjuk kihűlni.
Teteje:
A süteményt kivesszük a sütőformából. A mascarponét és a tejszínes krémsajtot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel), közepes fokozaton összekeverjük. A vanillincukrot és az 1 evőkanálnyi félretett kávés keveréket belekeverjük. A krémet a süteményre kenjük, elsimítjuk. Tetszés szerint habkártyával vagy villával megmintázzuk (hullámminta). A tiramisu sajttortát kakaóval megszórjuk, majd tálaljuk.
A babapiskótákat fagyasztótasakba tesszük, lezárjuk, majd egy nyújtófa segítségével összetörjük. A vajat megolvasztjuk. A kekszmorzsát és a kakaóport egy keverőtálban jól összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a vajat. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a formában, és jól lenyomkodjuk.
Mártogatás:
A kávét a cukorral és az amarettóval összekeverjük. 1 evőkanálnyit a torta tetejére félreteszünk.
Tiramisu töltelék:
A tojásfehérjét a sóval együtt, konyhai robotgéppel (habverővel) nagyon keményre verjük. A cukrot apránként hozzáadjuk. A mascarponét és a tejszínes krémsajtot egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel), közepes fokozaton összekeverjük. A tojássárgáját a vanillincukorral hozzákeverjük. A tojásfehérjehabot beleforgatjuk. A töltelék felét a ropogós alapra kanalazzuk, elsimítjuk. A babapiskótákat a kávés keverékbe mártogatjuk, a krémre helyezzük, kissé benyomkodjuk. A maradék krémet a babapiskótákon szétosztjuk, elsimítjuk. A sütőformát sütőrácsra helyezzük, betoljuk a sütő középső részére. Aláteszünk egy darab sütőpapírt, mert némi zsír kifolyhat belőle.
Sütési idő: kb. 30 perc
A süteményt kb. 30 percre kivesszük a sütőből, és egy sütőrácson hagyjuk kicsit „összeesni”. Ezután visszatoljuk a sütőbe, készre sütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő lejárta után a sütő ajtaját kinyitjuk, de a süteményt még 10 percig benne hagyjuk. Utána kivesszük, és rácson hagyjuk kihűlni.
Teteje:
A süteményt kivesszük a sütőformából. A mascarponét és a tejszínes krémsajtot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel), közepes fokozaton összekeverjük. A vanillincukrot és az 1 evőkanálnyi félretett kávés keveréket belekeverjük. A krémet a süteményre kenjük, elsimítjuk. Tetszés szerint habkártyával vagy villával megmintázzuk (hullámminta). A tiramisu sajttortát kakaóval megszórjuk, majd tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Tiramisu sajttorta
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Kerek formához (26 cm Ø):
némi zsiradék
sütőpapír
Mártogatáshoz:
150 ml hideg, erős presszókávé
1 evőkanál cukor
2 evőkanál amaretto (mandulalikőr)
Tiramisu töltelékhez:
4 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
125 g cukor
350 g mascarpone
525 g tejszínes krémsajt
4 darab tojássárgája (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 125 g babapiskóta
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A forma alját bekenjük zsiradékkal, és sütőpapírt borítunk rá. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó-felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Kekszes alap:
A babapiskótákat fagyasztótasakba tesszük, lezárjuk, majd egy nyújtófa segítségével összetörjük. A vajat megolvasztjuk. A kekszmorzsát és a kakaóport egy keverőtálban jól összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a vajat. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a formában, és jól lenyomkodjuk.
Mártogatás:
A kávét a cukorral és az amarettóval összekeverjük. 1 evőkanálnyit a torta tetejére félreteszünk.
Tiramisu töltelék:
A tojásfehérjét a sóval együtt, konyhai robotgéppel (habverővel) nagyon keményre verjük. A cukrot apránként hozzáadjuk. A mascarponét és a tejszínes krémsajtot egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel), közepes fokozaton összekeverjük. A tojássárgáját a vanillincukorral hozzákeverjük. A tojásfehérjehabot beleforgatjuk. A töltelék felét a ropogós alapra kanalazzuk, elsimítjuk. A babapiskótákat a kávés keverékbe mártogatjuk, a krémre helyezzük, kissé benyomkodjuk. A maradék krémet a babapiskótákon szétosztjuk, elsimítjuk. A sütőformát sütőrácsra helyezzük, betoljuk a sütő középső részére. Aláteszünk egy darab sütőpapírt, mert némi zsír kifolyhat belőle.
Sütési idő: kb. 30 perc
A süteményt kb. 30 percre kivesszük a sütőből, és egy sütőrácson hagyjuk kicsit „összeesni”. Ezután visszatoljuk a sütőbe, készre sütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő lejárta után a sütő ajtaját kinyitjuk, de a süteményt még 10 percig benne hagyjuk. Utána kivesszük, és rácson hagyjuk kihűlni.
Teteje:
A süteményt kivesszük a sütőformából. A mascarponét és a tejszínes krémsajtot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel), közepes fokozaton összekeverjük. A vanillincukrot és az 1 evőkanálnyi félretett kávés keveréket belekeverjük. A krémet a süteményre kenjük, elsimítjuk. Tetszés szerint habkártyával vagy villával megmintázzuk (hullámminta). A tiramisu sajttortát kakaóval megszórjuk, majd tálaljuk.
A babapiskótákat fagyasztótasakba tesszük, lezárjuk, majd egy nyújtófa segítségével összetörjük. A vajat megolvasztjuk. A kekszmorzsát és a kakaóport egy keverőtálban jól összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a vajat. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a formában, és jól lenyomkodjuk.
Mártogatás:
A kávét a cukorral és az amarettóval összekeverjük. 1 evőkanálnyit a torta tetejére félreteszünk.
Tiramisu töltelék:
A tojásfehérjét a sóval együtt, konyhai robotgéppel (habverővel) nagyon keményre verjük. A cukrot apránként hozzáadjuk. A mascarponét és a tejszínes krémsajtot egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel), közepes fokozaton összekeverjük. A tojássárgáját a vanillincukorral hozzákeverjük. A tojásfehérjehabot beleforgatjuk. A töltelék felét a ropogós alapra kanalazzuk, elsimítjuk. A babapiskótákat a kávés keverékbe mártogatjuk, a krémre helyezzük, kissé benyomkodjuk. A maradék krémet a babapiskótákon szétosztjuk, elsimítjuk. A sütőformát sütőrácsra helyezzük, betoljuk a sütő középső részére. Aláteszünk egy darab sütőpapírt, mert némi zsír kifolyhat belőle.
Sütési idő: kb. 30 perc
A süteményt kb. 30 percre kivesszük a sütőből, és egy sütőrácson hagyjuk kicsit „összeesni”. Ezután visszatoljuk a sütőbe, készre sütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő lejárta után a sütő ajtaját kinyitjuk, de a süteményt még 10 percig benne hagyjuk. Utána kivesszük, és rácson hagyjuk kihűlni.
Teteje:
A süteményt kivesszük a sütőformából. A mascarponét és a tejszínes krémsajtot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel), közepes fokozaton összekeverjük. A vanillincukrot és az 1 evőkanálnyi félretett kávés keveréket belekeverjük. A krémet a süteményre kenjük, elsimítjuk. Tetszés szerint habkártyával vagy villával megmintázzuk (hullámminta). A tiramisu sajttortát kakaóval megszórjuk, majd tálaljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?