Csillagtorta fahéjas-tejszínes krémmel
Hozzávalók
Tepsihez (40x30 cm):
Tésztához:
Rétegekhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral kevert cukrot, majd a masszát további 2 percig verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot leválasztjuk, egy ív sütőpapírra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, a felső ív sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. Egy kb. 15 cm átmérőjű 7 ágú csillagsablont készítünk, ráhelyezünk a piskótalapra, és 3 csillagot kivágunk (1. kép). Dekorációnak a maradék piskótalapból kiszúróval kis csillagokat szúrunk ki (1. kép).
Rétegek:
Két csillagalapot megkenünk meggydzsemmel, közben ½ cm peremet szabadon hagyunk. Az egyik alapot süteményestálra tesszük. A mascarponét, a cukrot és a fahéjat keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, majd óvatosan belekeverjük a mascarpone krémbe. A tejszínes krémet kereklyukú habzsákba (13 mm Ø) töltjük, és az alsó alapra pöttyöket nyomunk. Rátesszük a második meggydzsemes lapot, és a krémből ismét pöttyöket nyomunk rá (2. kép). Rátesszük a felső lapot, és a maradék krémmel tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. A tortát kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a kis csillagokat kakaóval meghintjük, a tortára tesszük, majd gránátalmamagokkal megszórjuk.
Tipp:
Csillagtorta fahéjas-tejszínes krémmel
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40x30 cm):
Tésztához:
Rétegekhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral kevert cukrot, majd a masszát további 2 percig verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot leválasztjuk, egy ív sütőpapírra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, a felső ív sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. Egy kb. 15 cm átmérőjű 7 ágú csillagsablont készítünk, ráhelyezünk a piskótalapra, és 3 csillagot kivágunk (1. kép). Dekorációnak a maradék piskótalapból kiszúróval kis csillagokat szúrunk ki (1. kép).
Rétegek:
Két csillagalapot megkenünk meggydzsemmel, közben ½ cm peremet szabadon hagyunk. Az egyik alapot süteményestálra tesszük. A mascarponét, a cukrot és a fahéjat keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, majd óvatosan belekeverjük a mascarpone krémbe. A tejszínes krémet kereklyukú habzsákba (13 mm Ø) töltjük, és az alsó alapra pöttyöket nyomunk. Rátesszük a második meggydzsemes lapot, és a krémből ismét pöttyöket nyomunk rá (2. kép). Rátesszük a felső lapot, és a maradék krémmel tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. A tortát kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a kis csillagokat kakaóval meghintjük, a tortára tesszük, majd gránátalmamagokkal megszórjuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?