Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csillagtekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

4 darab tojás (közepes méretű)
1 darab tojássárgája (közepes méretű)
2 evőkanál víz
70 g porcukor
80 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

200 g lágy mogyorókrém
400 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 25x35 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
A Csillagtekercs hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Egy keverőedényben a tojást, a tojássárgáját, vizet és a cukrot elkeverjük, és konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, hozzászitáljuk a kakaóport is, majd a tojásos masszához forgatjuk. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elsimítjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Csillagtekercs tésztáját megsütjük.

Sütési idő: kb. 9-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a piskótát sütőrácsra helyezett sütőpapírra borítjuk, majd a piskótáról a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk.

A marcipánt a porcukorral hintett munkafelületen 25x35 cm-es lappá nyújtjuk. A kihűlt piskótatésztán a mogyorókrémet egyenletesen elsimítjuk, majd a kinyújtott marcipánt is ráhelyezzük. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tejszínből 3 evőkanálnyit nyomózsákba töltünk, és a díszítéshez félreteszünk. A maradék tejszínkrémet a kinyújtott marcipánra simítjuk. Végül a süteményt (az alatta lévő sütőpapír segítségével) feltekerjük.

A félretett tejszínből csillag mintákat nyomunk a süteményre, és dekorgyönggyel díszítjük. A Csillagtekercs a tálalásig, legalább 1 órát pihenjen a hűtőszekrényben.
A karácsonyi asztalt is díszítheti a könnyen elkészíthető Csillagtekercs.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!