Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csillagtekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

4 darab tojás (közepes méretű)
1 darab tojássárgája (közepes méretű)
2 evőkanál víz
70 g porcukor
80 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

200 g lágy mogyorókrém
400 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 25x35 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
A Csillagtekercs hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Egy keverőedényben a tojást, a tojássárgáját, vizet és a cukrot elkeverjük, és konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, hozzászitáljuk a kakaóport is, majd a tojásos masszához forgatjuk. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elsimítjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Csillagtekercs tésztáját megsütjük.

Sütési idő: kb. 9-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a piskótát sütőrácsra helyezett sütőpapírra borítjuk, majd a piskótáról a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk.

A marcipánt a porcukorral hintett munkafelületen 25x35 cm-es lappá nyújtjuk. A kihűlt piskótatésztán a mogyorókrémet egyenletesen elsimítjuk, majd a kinyújtott marcipánt is ráhelyezzük. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tejszínből 3 evőkanálnyit nyomózsákba töltünk, és a díszítéshez félreteszünk. A maradék tejszínkrémet a kinyújtott marcipánra simítjuk. Végül a süteményt (az alatta lévő sütőpapír segítségével) feltekerjük.

A félretett tejszínből csillag mintákat nyomunk a süteményre, és dekorgyönggyel díszítjük. A Csillagtekercs a tálalásig, legalább 1 órát pihenjen a hűtőszekrényben.
A karácsonyi asztalt is díszítheti a könnyen elkészíthető Csillagtekercs.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!