Karácsonyi márványkuglóf
Hozzávalók
Kuglófformához (kb. 22 cm Ø):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a keményítővel és a sütőporral egy nagy tálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral, ezután hozzáadunk 200 ml tejet, a napraforgóolajat és a vanília aromát, majd a lisztes keveréket két adagban, közepes fokozaton röviden belekeverjük a masszába. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
A tészta negyedét különvesszük, a kakaóport elkeverjük a maradék 20 ml tejjel, majd röviden belekeverjük. Először a sárga tésztát öntjük az előkészített formába, elsimítjuk, majd óvatosan ráöntjük a barna tésztát is. A kétféle tésztát egy villa segítségével kissé összekeverjük a márványos hatásért. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot sütés után még 10-15 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és hűlni hagyjuk.
Máz:
A tortabevonót a csomagoláson található útmutatás szerint megolvasztjuk. A mázat a kuglóf tetejére csorgatjuk.
Díszítés:
A süteményt azonnal díszítjük a dekorcukrokkal, majd a mázat hagyjuk teljesen megszilárdulni.
Tipp:
Karácsonyi márványkuglóf
Hozzávalók
kb. 14-16 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (kb. 22 cm Ø):
Tésztához:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a keményítővel és a sütőporral egy nagy tálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral, ezután hozzáadunk 200 ml tejet, a napraforgóolajat és a vanília aromát, majd a lisztes keveréket két adagban, közepes fokozaton röviden belekeverjük a masszába. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
A tészta negyedét különvesszük, a kakaóport elkeverjük a maradék 20 ml tejjel, majd röviden belekeverjük. Először a sárga tésztát öntjük az előkészített formába, elsimítjuk, majd óvatosan ráöntjük a barna tésztát is. A kétféle tésztát egy villa segítségével kissé összekeverjük a márványos hatásért. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot sütés után még 10-15 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és hűlni hagyjuk.
Máz:
A tortabevonót a csomagoláson található útmutatás szerint megolvasztjuk. A mázat a kuglóf tetejére csorgatjuk.
Díszítés:
A süteményt azonnal díszítjük a dekorcukrokkal, majd a mázat hagyjuk teljesen megszilárdulni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?