Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütinyalóka-karácsonyfa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 19 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

19 darab elkészítéséhez

Masszához:

500 g már nem friss sütemény, keksz, croissant stb.
50 g vaj vagy margarin
75 g mascarpone krémsajt
1 teáskanál fahéj

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A nyalókákhoz a süteményt, kekszet vagy hasonló száraz péksüteményt konyhai robotgéppel finomra aprítjuk. Belekeverjük a vajat vagy a margarint, a sajtot, a fahéjat és a narancshéjat. Ízlés szerint keverhetünk bele porcukrot is.

A masszát 19 egyforma méretű golyóvá formázzuk, és beleszúrunk 1-1 fogpiszkálót, majd legalább 3 órára a fagyasztóba tesszük.

A tortabevonót finomra aprítjuk, és gőz fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a zöld ételszínezéket. A nyalókákat belemártjuk a tortabevonóba, lecsöpögtetjük, sütőpapírra tesszük, kihúzzuk a fogpiszkálókat, és hagyjuk megkeményedni. A maradék tortabevonót habzsákba töltjük.

A nyalókákat tortatálon fenyőfa formában egymásra tesszük (lentről felfelé: 7 darab, 7 darab, 4 darab, 1 darab), közben a golyókat egyesével a folyékony tortabevonóval összeragasztjuk, esetleg még az üregeket is kitölthetjük vele. Végül tetszés szerint Dekor gyöngyökkel díszítjük (a kép csak illusztráció) végül a csillagnak egy hópelyhet teszünk a fa tetejére.

Tipp:

A megmaradt tortabevonót felhasználhatjuk csokitortához, fehércsokis brownieshoz vagy hasonló édességekhez.
A Sütinyalóka-karácsonyfa a maradék sütemény felhasználásával készülő, kreatív desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!