Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütinyalóka-karácsonyfa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 19 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

19 darab elkészítéséhez

Masszához:

500 g már nem friss sütemény, keksz, croissant stb.
50 g vaj vagy margarin
75 g mascarpone krémsajt
1 teáskanál fahéj

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A nyalókákhoz a süteményt, kekszet vagy hasonló száraz péksüteményt konyhai robotgéppel finomra aprítjuk. Belekeverjük a vajat vagy a margarint, a sajtot, a fahéjat és a narancshéjat. Ízlés szerint keverhetünk bele porcukrot is.

A masszát 19 egyforma méretű golyóvá formázzuk, és beleszúrunk 1-1 fogpiszkálót, majd legalább 3 órára a fagyasztóba tesszük.

A tortabevonót finomra aprítjuk, és gőz fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a zöld ételszínezéket. A nyalókákat belemártjuk a tortabevonóba, lecsöpögtetjük, sütőpapírra tesszük, kihúzzuk a fogpiszkálókat, és hagyjuk megkeményedni. A maradék tortabevonót habzsákba töltjük.

A nyalókákat tortatálon fenyőfa formában egymásra tesszük (lentről felfelé: 7 darab, 7 darab, 4 darab, 1 darab), közben a golyókat egyesével a folyékony tortabevonóval összeragasztjuk, esetleg még az üregeket is kitölthetjük vele. Végül tetszés szerint Dekor gyöngyökkel díszítjük (a kép csak illusztráció) végül a csillagnak egy hópelyhet teszünk a fa tetejére.

Tipp:

A megmaradt tortabevonót felhasználhatjuk csokitortához, fehércsokis brownieshoz vagy hasonló édességekhez.
A Sütinyalóka-karácsonyfa a maradék sütemény felhasználásával készülő, kreatív desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!