Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rénszarvas torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

2 darab csatos tortaforma Ø 20 cm

sütőpapír

Tésztához:

150 g porcukor
260 g búzaliszt
60 g cukor
3 egész tojás (M-es)
110 ml tej
120 ml étolaj
50 g kókuszreszelék
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Töltelékhez:

60 g porcukor
250 g hideg mascarpone (80%-os)
400 ml hideg tejszín (30%-os)
50 g kókuszreszelék
kb. fél teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Krémhez:

250 g vaj
200 g porcukor

Díszítéshez:

porcukor a munkafelülethez
4 db saslikpálca
fekete ételszínezék
piros ételszínezék
Dr. Oetker Díszítőcukor tetszés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A díszítésekhez a marcipánt a kakaóval bézses-barnára színezzük. A massza kb. ¼-t levesszük, és középbarnára színezzük. A bézses-barna marcipánt kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, egy agancsot kivágunk, és az alsó végébe egy-egy saslikpálcát szúrunk. A maradék bézses-barna marcipánt kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és a belső füleket cseppformában kivágjuk. A középbarna marcipánt kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és a külső füleknek két nagyobb cseppet vágunk ki. A belső füleket kevés vízzel a külső fülekre ragasztjuk, és az alsó végénél egy-egy saslikpálca köré tekerjük, és összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és szobahőmérsékleten legalább 24 órát hagyjuk száradni.

A tortaformákat sütőpapírral kibéleljük a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a kristálycukorral konyhai robotgéppel( habverő) kemény habbá verjük. A sárgájákat a porcukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kimért tejet, az olajat, a lisztet, a kókuszreszeléket, az aromát és a sütőport. Az így kapott masszába, több részletben alacsony fokozaton hozzákeverjük a felvert fehérjét. A tésztát a két formában egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részében lévő rácsra tesszük őket és a piskótákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült piskótát kb. 5 percig a formában hűlni hagyjuk, majd a tortaformák széleit lecsatoljuk, és a sütőpapírt eltávolítjuk, sütőrácson hűlni hagyjuk. A tortalapokat egyszer középen átvágjuk úgy, hogy összesen 4 tortalapot kapjunk.

Töltelék:
A krémhez a porcukrot és a habfixálót összekeverjük. A mascarpone-t konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt. Ha a krém kicsit megszilárdult, beleszórjuk a porcukor-habfixáló keveréket, majd keményre felverjük. Végül belekeverjük a kókuszreszeléket és a rum aromát is.

Torta összeállítása:
A 3 tortalap között elosztjuk a mascarpone-s krémet, végül lefedjük a negyedik lappal, kissé megnyomkodjuk és a tortát hideg helyre tesszük.

Krém:
Közben a bevonáshoz konyhai robotgéppel(habverő), addig keverjük a porcukros vajat, míg fehéres, habos masszát nem kapunk, majd az 50 g kakaót is hozzáadjuk és addig keverjük, míg egynemű krémet nem kapunk. Kb. 3 púpos evőkanál krémet félretesszük. A kakaót (25 g) belekeverjük a megmaradt krémbe, és 1 evőkanálnyit félreteszünk a szemeknek. A tortát megkenjük a barna krémmel úgy, hogy a végén egyik tortalap se látszódjon ki, majd ismét hideg helyre tesszük.
Az 1 evőkanál barna krémet fekete ételszínezékkel beszínezzük, és habzsák segítségével a torta egyik felén felrajzoljuk a szemeket. Kb. 1 evőkanál világos krémet piros ételszínezékkel beszínezünk, és ugyancsak habzsák segítségével felrajzoljuk az orrot. Beleszúrjuk az előkészített füleket és agancsot. A világos krém maradékát a kakaóval bézses-barnára színezzük, és csillagcsöves habzsákkal rozettákat és pöttyöket nyomunk a fülek és az agancs közé úgy, mintha az agancs alapja lenne. Tetszés szerint megszórjuk díszítőcukorral, majd a tortát tálaljuk.

Tipp.

A krémet ízesíthetjük friss krémsajttal is. Mivel a sajt víztartalma miatt a fondantdekoráció idővel feloldódik, a tortát lehetőleg gyorsan kell elfogyasztani.
Rénszarvas torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!