Rénszarvas torta
Hozzávalók
2 darab csatos tortaforma Ø 20 cm
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformákat sütőpapírral kibéleljük a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a kristálycukorral konyhai robotgéppel( habverő) kemény habbá verjük. A sárgájákat a porcukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kimért tejet, az olajat, a lisztet, a kókuszreszeléket, az aromát és a sütőport. Az így kapott masszába, több részletben alacsony fokozaton hozzákeverjük a felvert fehérjét. A tésztát a két formában egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részében lévő rácsra tesszük őket és a piskótákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült piskótát kb. 5 percig a formában hűlni hagyjuk, majd a tortaformák széleit lecsatoljuk, és a sütőpapírt eltávolítjuk, sütőrácson hűlni hagyjuk. A tortalapokat egyszer középen átvágjuk úgy, hogy összesen 4 tortalapot kapjunk.
Töltelék:
A krémhez a porcukrot és a habfixálót összekeverjük. A mascarpone-t konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt. Ha a krém kicsit megszilárdult, beleszórjuk a porcukor-habfixáló keveréket, majd keményre felverjük. Végül belekeverjük a kókuszreszeléket és a rum aromát is.
Torta összeállítása:
A 3 tortalap között elosztjuk a mascarpone-s krémet, végül lefedjük a negyedik lappal, kissé megnyomkodjuk és a tortát hideg helyre tesszük.
Krém:
Közben a bevonáshoz konyhai robotgéppel(habverő), addig keverjük a porcukros vajat, míg fehéres, habos masszát nem kapunk, majd az 50 g kakaót is hozzáadjuk és addig keverjük, míg egynemű krémet nem kapunk. Kb. 3 púpos evőkanál krémet félretesszük. A kakaót (25 g) belekeverjük a megmaradt krémbe, és 1 evőkanálnyit félreteszünk a szemeknek. A tortát megkenjük a barna krémmel úgy, hogy a végén egyik tortalap se látszódjon ki, majd ismét hideg helyre tesszük.
Az 1 evőkanál barna krémet fekete ételszínezékkel beszínezzük, és habzsák segítségével a torta egyik felén felrajzoljuk a szemeket. Kb. 1 evőkanál világos krémet piros ételszínezékkel beszínezünk, és ugyancsak habzsák segítségével felrajzoljuk az orrot. Beleszúrjuk az előkészített füleket és agancsot. A világos krém maradékát a kakaóval bézses-barnára színezzük, és csillagcsöves habzsákkal rozettákat és pöttyöket nyomunk a fülek és az agancs közé úgy, mintha az agancs alapja lenne. Tetszés szerint megszórjuk díszítőcukorral, majd a tortát tálaljuk.
Tipp.
Rénszarvas torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
2 darab csatos tortaforma Ø 20 cm
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformákat sütőpapírral kibéleljük a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a kristálycukorral konyhai robotgéppel( habverő) kemény habbá verjük. A sárgájákat a porcukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kimért tejet, az olajat, a lisztet, a kókuszreszeléket, az aromát és a sütőport. Az így kapott masszába, több részletben alacsony fokozaton hozzákeverjük a felvert fehérjét. A tésztát a két formában egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részében lévő rácsra tesszük őket és a piskótákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült piskótát kb. 5 percig a formában hűlni hagyjuk, majd a tortaformák széleit lecsatoljuk, és a sütőpapírt eltávolítjuk, sütőrácson hűlni hagyjuk. A tortalapokat egyszer középen átvágjuk úgy, hogy összesen 4 tortalapot kapjunk.
Töltelék:
A krémhez a porcukrot és a habfixálót összekeverjük. A mascarpone-t konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt. Ha a krém kicsit megszilárdult, beleszórjuk a porcukor-habfixáló keveréket, majd keményre felverjük. Végül belekeverjük a kókuszreszeléket és a rum aromát is.
Torta összeállítása:
A 3 tortalap között elosztjuk a mascarpone-s krémet, végül lefedjük a negyedik lappal, kissé megnyomkodjuk és a tortát hideg helyre tesszük.
Krém:
Közben a bevonáshoz konyhai robotgéppel(habverő), addig keverjük a porcukros vajat, míg fehéres, habos masszát nem kapunk, majd az 50 g kakaót is hozzáadjuk és addig keverjük, míg egynemű krémet nem kapunk. Kb. 3 púpos evőkanál krémet félretesszük. A kakaót (25 g) belekeverjük a megmaradt krémbe, és 1 evőkanálnyit félreteszünk a szemeknek. A tortát megkenjük a barna krémmel úgy, hogy a végén egyik tortalap se látszódjon ki, majd ismét hideg helyre tesszük.
Az 1 evőkanál barna krémet fekete ételszínezékkel beszínezzük, és habzsák segítségével a torta egyik felén felrajzoljuk a szemeket. Kb. 1 evőkanál világos krémet piros ételszínezékkel beszínezünk, és ugyancsak habzsák segítségével felrajzoljuk az orrot. Beleszúrjuk az előkészített füleket és agancsot. A világos krém maradékát a kakaóval bézses-barnára színezzük, és csillagcsöves habzsákkal rozettákat és pöttyöket nyomunk a fülek és az agancs közé úgy, mintha az agancs alapja lenne. Tetszés szerint megszórjuk díszítőcukorral, majd a tortát tálaljuk.
Tipp.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?