Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu búzasörrel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Üveg vagy porcelán tál (kb. 1,5 literes)

Búzasör sziruphoz:

50 ml 100 %-os narancslé
80 g cukor
5 egész szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt fahéj
250 ml búzasör

Krémhez:

200 ml hideg tej
250 g mascarpone krémsajt
200 g babapiskóta

Díszítéshez:

1 teáskanál fahéjas cukor
kb. 5-6 mini sós perec

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Búzasör szirup:
Tegyük a cukrot egy kis serpenyőbe, és közepes lángon karamellizáljuk. Ezután adjuk hozzá a naracslevet, a fűszereket, a vaníliás cukrot és a narancshéjat. Öntsük hozzá a sört, és alacsony fokozaton további 3 percig főzzük.

Hagyjuk kihűlni a szirupot, és egy szitán szűrjük le.

Mártsuk a babapiskóta felét a búzasörös szirupba, és tegyük a tál aljába.

Krém:
Öntsük a hideg tejet a keverőtálba. Adjuk hozzá a tiramisu krémport és keverjük össze röviden konyhai robotgéppel(habverő) a legalacsonyabb fokozaton. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton, míg kemény habot kapunk, majd adjuk hozzá mascarponét, és közepes fokozaton keverjük össze az egészet.

A tiramisu krém felét egyenletesen terítsük el a babapiskótán. Ezután a babapiskóta másik felét mártsuk bele a búzasörszirupba és tegyük a krémre, majd fedjük be a maradék tiramisu-krémmel.

A tiramisut legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg a tiramisut először kakaóval, majd fahéjas cukorral, és díszítsük apró sós perecekkel.

Tipp:

A búzasörös tiramisu söröspoharakban is tálalható. Ez esetben durvára törjük össze a babapiskótákat, és úgy rétegezzük felváltva a tiramisu-krémmel.
Tiramisu búzasörrel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!