Tiramisu búzasörrel
Hozzávalók
Üveg vagy porcelán tál (kb. 1,5 literes)
Búzasör sziruphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Tegyük a cukrot egy kis serpenyőbe, és közepes lángon karamellizáljuk. Ezután adjuk hozzá a naracslevet, a fűszereket, a vaníliás cukrot és a narancshéjat. Öntsük hozzá a sört, és alacsony fokozaton további 3 percig főzzük.
Hagyjuk kihűlni a szirupot, és egy szitán szűrjük le.
Mártsuk a babapiskóta felét a búzasörös szirupba, és tegyük a tál aljába.
Krém:
Öntsük a hideg tejet a keverőtálba. Adjuk hozzá a tiramisu krémport és keverjük össze röviden konyhai robotgéppel(habverő) a legalacsonyabb fokozaton. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton, míg kemény habot kapunk, majd adjuk hozzá mascarponét, és közepes fokozaton keverjük össze az egészet.
A tiramisu krém felét egyenletesen terítsük el a babapiskótán. Ezután a babapiskóta másik felét mártsuk bele a búzasörszirupba és tegyük a krémre, majd fedjük be a maradék tiramisu-krémmel.
A tiramisut legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg a tiramisut először kakaóval, majd fahéjas cukorral, és díszítsük apró sós perecekkel.
Tipp:
Tiramisu búzasörrel
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Üveg vagy porcelán tál (kb. 1,5 literes)
Búzasör sziruphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tegyük a cukrot egy kis serpenyőbe, és közepes lángon karamellizáljuk. Ezután adjuk hozzá a naracslevet, a fűszereket, a vaníliás cukrot és a narancshéjat. Öntsük hozzá a sört, és alacsony fokozaton további 3 percig főzzük.
Hagyjuk kihűlni a szirupot, és egy szitán szűrjük le.
Mártsuk a babapiskóta felét a búzasörös szirupba, és tegyük a tál aljába.
Krém:
Öntsük a hideg tejet a keverőtálba. Adjuk hozzá a tiramisu krémport és keverjük össze röviden konyhai robotgéppel(habverő) a legalacsonyabb fokozaton. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton, míg kemény habot kapunk, majd adjuk hozzá mascarponét, és közepes fokozaton keverjük össze az egészet.
A tiramisu krém felét egyenletesen terítsük el a babapiskótán. Ezután a babapiskóta másik felét mártsuk bele a búzasörszirupba és tegyük a krémre, majd fedjük be a maradék tiramisu-krémmel.
A tiramisut legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg a tiramisut először kakaóval, majd fahéjas cukorral, és díszítsük apró sós perecekkel.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?