Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Babapiskóta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 22-25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 22-25 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

60 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
15 g (kb. 1 púpozott evőkanál) Dr. Oetker Étkezési Keményítő
2 darab tojás (M-es)
60 g kristálycukor

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a keményítővel egy keverőtálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) először lágy habbá felverjük, majd hozzáadjuk részleteiben a kristálycukor felét, és kemény, fényes habbá verjük. A tojássárgájákat a többi kristálycukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig verjük, majd 2-3 részletben, spatulával hozzáforgatjuk a lisztes keveréket és a tojásfehérjehabot.
A masszát sima csővel (kb. 10-12 mm Ø) ellátott habzsákba tesszük, és az előkészített tepsibe, egymástól kellő távolságra kb. 10 cm hosszú babapiskóta formákat nyomunk belőle, majd a tetejüket megszórjuk porcukorral. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a babapiskótákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 16-18 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A babapiskótákat sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A babapiskótát fogyaszthatjuk önmagában, vagy felhasználhatjuk tiramisuhoz, pohárkrémekhez vagy keksz alapú desszertekhez.
Babapiskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!