Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-fahéjas tejberízs piskótával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

15 db babapiskóta
200 ml almalé
500 ml tej
fél teáakanál fahéj
1 db alma

A díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy szögletes sütőtál (25 x 20 cm) alját a babapiskótákkal kirakjuk, majd az almalével meglocsoljuk. Az almát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.

Elkészítés:

A tejet egy főzőedénybe öntjük és felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, és hozzáöntjük tejberizst. Kézi habverővel alaposan elkeverjük, legalább 1 percen keresztül (az edényt ne tegyük vissza a tűzre), keverjük bele a fahéjat és az almakockákat. A tejberizst hagyjuk állni 10 percig, majd egyenletesen osszuk el a babapiskótán. Tálalás előtt hintsük meg kakaóporral.
Almás-fahéjas tejberízs piskótával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!