Málnás-joghurtos tiramisu
Hozzávalók
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A babapiskóta darabok felét 2 nagy desszertpohárban elosztjuk, és rácsöpögtetjük a málnapüré felét. A málnás-tejszínes krém felét elosztjuk rajta, majd a maradék babapiskóta darabokat, málnapürét és a málnás-tejszínes krémet is elosztjuk a poharakban. A tiramisut legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagolóanyagon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. A tasak egyik kis csücskét levágjuk. Egy darab sütőpapírra a tortabevonóval 4 szívet rajzolunk, és két-két Y, O és U betűt írunk. A díszítést hideg helyre tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
Tálalás előtt a díszeket óvatosan késsel leválasztjuk a sütőpapírról.
A betűket a tiramisukrém tetejére fektetjük, és a szíveket a pohár szélén a krémbe állítjuk.
Tipp:
Málnás-joghurtos tiramisu
Hozzávalók
kb. 2 adag elkészítéséhez
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A babapiskóta darabok felét 2 nagy desszertpohárban elosztjuk, és rácsöpögtetjük a málnapüré felét. A málnás-tejszínes krém felét elosztjuk rajta, majd a maradék babapiskóta darabokat, málnapürét és a málnás-tejszínes krémet is elosztjuk a poharakban. A tiramisut legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagolóanyagon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. A tasak egyik kis csücskét levágjuk. Egy darab sütőpapírra a tortabevonóval 4 szívet rajzolunk, és két-két Y, O és U betűt írunk. A díszítést hideg helyre tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
Tálalás előtt a díszeket óvatosan késsel leválasztjuk a sütőpapírról.
A betűket a tiramisukrém tetejére fektetjük, és a szíveket a pohár szélén a krémbe állítjuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?