Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Morzsás almatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 szelet elkészítéséhez

Tortaformához 26 cm Ø:

némi zsiradék
némi liszt

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g porcukor
1 csipet só
160 g hideg vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)

Piskótaréteghez:

kb. 10 darab babapiskóta

Almás-puding-töltelékhez:

250 ml almalé
60 g cukor
1 kg hámozott, magozott, kockákra vágott alma

Morzsatésztához:

170 g búzaliszt
90 g hideg vaj vagy margarin
80 g porcukor
1 csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát zsiradékkal kikenjük és lisztezzük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A hozzávalókat munkafelületen sima tésztává gyúrjuk. Frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A tésztát röviden átgyúrjuk, a harmadrészét kerekre nyújtjuk, majd a csatos tortaformába fektetjük.
A formát rácson az előmelegített sütő alsó részébe toljuk, és a tortalapot elősütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

A tortaforma kihűlt karimáját zsiradékkal megkenjük. A maradék tésztát hengerré formázzuk, a formába tesszük, és a karimán egyenletesen felnyomkodjuk. A szélét a kés hegyével kiegyenesíthetjük.
A babapiskótát ráfektetjük a tésztalapra.

Töltelék:
Az almaléből a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral állandó kevergetés mellett egy nagyobb főzőedényben pudingot főzünk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és fakanállal belekeverjük az almadarabokat. A tölteléket lefedve hagyjuk kihűlni, majd elosztjuk a piskótán, és kanállal egy kicsit lenyomkodjuk.

Morzsalék:
A hozzávalókat sorban a munkafelületre tesszük, kézzel lemorzsoljuk, majd egyenletesen elosztjuk a tölteléken.
A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra helyezzük és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A tortát éjszakára szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Morzsás almatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!