Tiramisu golyók
Hozzávalók
150 g babapiskóta
50 ml hideg eszpresszó vagy erős kávé (4 evőkanál)
125 g mascarpone krémsajt
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
2 teáskanál mandulalikőr (Amaretto)
2 - 3 evőkanál Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
Tegyük a babapiskótát egy fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, és sodrófával vagy aprítógépben aprítsuk finomra.
Elkészítés:
Tegyük a morzsát egy tálba, locsoljuk meg az eszpresszóval, és hagyjuk állni kb. 10 percig.
Keverjük össze a mascarponét a többi hozzávalóval, és forgassuk bele a piskótamorzsát. Vegyük ki a keveréket a tálból, és formázzunk egy kb. 30 cm hosszú tekercset.
Osszuk a tekercset kb. 30 egyforma vastagságú darabra, és formázzunk belőle golyókat. Forgassuk meg a tiramisugolyókat kakaóban, és tálalásig tartsuk a hűtőszekrényben.
Keverjük össze a mascarponét a többi hozzávalóval, és forgassuk bele a piskótamorzsát. Vegyük ki a keveréket a tálból, és formázzunk egy kb. 30 cm hosszú tekercset.
Osszuk a tekercset kb. 30 egyforma vastagságú darabra, és formázzunk belőle golyókat. Forgassuk meg a tiramisugolyókat kakaóban, és tálalásig tartsuk a hűtőszekrényben.
Tippek:
A tiramisugolyók kb. 3 napig eltarthatók a hűtőben.
Ha a tiramisugolyókat alkohol nélkül szeretné elkészíteni, egyszerűen hagyja ki az amarettót.
Ha a tiramisugolyókat alkohol nélkül szeretné elkészíteni, egyszerűen hagyja ki az amarettót.
Kedvencnek jelölöm
Tiramisu golyók
Hozzávalók
30 darab elkészítéséhez
150 g babapiskóta
50 ml hideg eszpresszó vagy erős kávé (4 evőkanál)
125 g mascarpone krémsajt
2 teáskanál mandulalikőr (Amaretto)
2 - 3 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Tegyük a babapiskótát egy fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, és sodrófával vagy aprítógépben aprítsuk finomra.
Elkészítés:
Tegyük a morzsát egy tálba, locsoljuk meg az eszpresszóval, és hagyjuk állni kb. 10 percig.
Keverjük össze a mascarponét a többi hozzávalóval, és forgassuk bele a piskótamorzsát. Vegyük ki a keveréket a tálból, és formázzunk egy kb. 30 cm hosszú tekercset.
Osszuk a tekercset kb. 30 egyforma vastagságú darabra, és formázzunk belőle golyókat. Forgassuk meg a tiramisugolyókat kakaóban, és tálalásig tartsuk a hűtőszekrényben.
Keverjük össze a mascarponét a többi hozzávalóval, és forgassuk bele a piskótamorzsát. Vegyük ki a keveréket a tálból, és formázzunk egy kb. 30 cm hosszú tekercset.
Osszuk a tekercset kb. 30 egyforma vastagságú darabra, és formázzunk belőle golyókat. Forgassuk meg a tiramisugolyókat kakaóban, és tálalásig tartsuk a hűtőszekrényben.
Tippek:
A tiramisugolyók kb. 3 napig eltarthatók a hűtőben.
Ha a tiramisugolyókat alkohol nélkül szeretné elkészíteni, egyszerűen hagyja ki az amarettót.
Ha a tiramisugolyókat alkohol nélkül szeretné elkészíteni, egyszerűen hagyja ki az amarettót.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?