Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés-pudingos pohárdesszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

Krémhez:

500 ml tej
200 ml hideg habtejszín
100 g porcukor

Rétegezéshez:

150 ml hideg presszókávé
2 teáskanál cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
8 db babapiskóta
200 g gyorsfagyasztott, cukrozott gesztenyepüré

Díszítéshez:

200 g fagyasztott, magozott meggy
2 evőkanál cukor
késhegynyi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A pudingot a csomagoláson található útmutató szerint, cukor hozzáadása nélkül elkészítjük. Folpackkal lefedjük, hagyjuk teljesen kihűlni.
A megadott mennyiségű kávét lefőzzük, még melegen elkeverjük benne a cukrot és a rum aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A fagyasztott meggyet a cukorral és a fahéjjal egy kis lábasban megpároljuk (ha szükséges, adunk hozzá egy kevés vizet). Jól lecsepegtetjük, leitatjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítés:

Krém:
A hideg habtejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot konyhai robotgéppel (habverő), a cukor és a tejszínhab 1/3-ának hozzáadásával krémesre keverjük. A többi tejszínhabot óvatosan hozzáforgatjuk. A krémet fej nélküli habzsákba töltjük.

Rétegezés:
4 desszertes poharat előkészítünk. A gesztenyepürét nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A babapiskótákat kettétörjük, mindet megmártjuk a kihűlt, ízesített kávéban. A desszertes pohár aljába 2 darab felezett, megmártott babapiskótát teszünk. A habzsákból rányomjuk a krém 1/8-át, erre ismét 2 darab felezett, megmártott babapiskóta kerül. Megszórjuk kb. 35 g lereszelt gesztenyepürével, majd ismét nyomunk rá 1/8 adag krémet. Hasonlóan elkészítjük a másik 3 poharat is.

Díszítés:
A párolt, kihűlt meggyet a desszertek tetejére halmozzuk, majd körben megszórjuk a maradék lereszelt gesztenyepürével.

Tipp:

Fagyasztott meggy helyett meggybefőttet is használhatunk.
A Gesztenyés-pudingos pohárdesszert ünnepi jellegű pohárkérm, mely friss gesztenyéből vagy mirelit gesztenyepüréből is elkészíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!