Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés-pudingos pohárdesszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

Krémhez:

500 ml tej
200 ml hideg habtejszín
100 g porcukor

Rétegezéshez:

150 ml hideg presszókávé
2 teáskanál cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
8 db babapiskóta
200 g gyorsfagyasztott, cukrozott gesztenyepüré

Díszítéshez:

200 g fagyasztott, magozott meggy
2 evőkanál cukor
késhegynyi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A pudingot a csomagoláson található útmutató szerint, cukor hozzáadása nélkül elkészítjük. Folpackkal lefedjük, hagyjuk teljesen kihűlni.
A megadott mennyiségű kávét lefőzzük, még melegen elkeverjük benne a cukrot és a rum aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A fagyasztott meggyet a cukorral és a fahéjjal egy kis lábasban megpároljuk (ha szükséges, adunk hozzá egy kevés vizet). Jól lecsepegtetjük, leitatjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítés:

Krém:
A hideg habtejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot konyhai robotgéppel (habverő), a cukor és a tejszínhab 1/3-ának hozzáadásával krémesre keverjük. A többi tejszínhabot óvatosan hozzáforgatjuk. A krémet fej nélküli habzsákba töltjük.

Rétegezés:
4 desszertes poharat előkészítünk. A gesztenyepürét nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A babapiskótákat kettétörjük, mindet megmártjuk a kihűlt, ízesített kávéban. A desszertes pohár aljába 2 darab felezett, megmártott babapiskótát teszünk. A habzsákból rányomjuk a krém 1/8-át, erre ismét 2 darab felezett, megmártott babapiskóta kerül. Megszórjuk kb. 35 g lereszelt gesztenyepürével, majd ismét nyomunk rá 1/8 adag krémet. Hasonlóan elkészítjük a másik 3 poharat is.

Díszítés:
A párolt, kihűlt meggyet a desszertek tetejére halmozzuk, majd körben megszórjuk a maradék lereszelt gesztenyepürével.

Tipp:

Fagyasztott meggy helyett meggybefőttet is használhatunk.
A Gesztenyés-pudingos pohárdesszert ünnepi jellegű pohárkérm, mely friss gesztenyéből vagy mirelit gesztenyepüréből is elkészíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-22
0 Kedvelés

Befőzés fűszeresen – fahéjtól a csilipaprikáig

Nyáron a szezonális gyümölcsök, zöldségek között mindenki megtalálja a kedvenceit, amiket szívesen elrak télire is. Befőzéskor a fűszerekről se feledkezzünk meg!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!