
Vaníliás kifli-tiramisu



Hozzávalók
Tiramisuhoz:
250 g vaníliás kifli
300 g mandarinfilé (kb. 900 g mandarin)
75 ml eszpresszó (hideg)
1 - 2 evőkanál narancslikőr
200 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone krémsajt
35 g cukor
1 - 2 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta
Pirított mandulához:
kb. 2 evőkanál cukor
kb. 2 evőkanál víz
50 g egész mandula
Elkészítés
Előkészítés:
Kb. 8 vaníliás kiflit díszítésnek félreteszünk, a maradék kekszet durvára aprítjuk. A mandarint meghámozzuk, eltávolítjuk a fehér héját is, és kivágjuk a gyümölcsfiléket. Az eszpresszót és a narancslikőrt összekeverjük.
Elkészítés:
Tiramisu:
A tejszínt keményre felverjük. A mascarponét röviden összekeverjük a cukorral és a vanília pasztával, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A vaníliás kifli felét kb. 8 desszertpohárba (kb. 250 ml-es) tesszük, és elosztjuk rajta a mandarinfilé felét. Meglocsoljuk az eszpresszó-likőr keverék felével, és elosztjuk rajta a mascarpone krém felét.
A maradékot ugyanígy rétegezzük, majd kb. 1 órát hagyjuk hűtőszekrényben állni.
Pirított mandula:
A cukrot és a vizet kis bevonatos serpenyőben felforraljuk. Hozzáadjuk a mandulát, és magas hőfokon keverés közben karamellizáljuk. A mandulát egy darab sütőpapírra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
A pirított mandulát késsel durvára aprítjuk.
Díszítés:
A tiramisu-adagokat egy-egy vaníliás kiflivel és a pirított mandulával díszítjük.
A tejszínt keményre felverjük. A mascarponét röviden összekeverjük a cukorral és a vanília pasztával, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A vaníliás kifli felét kb. 8 desszertpohárba (kb. 250 ml-es) tesszük, és elosztjuk rajta a mandarinfilé felét. Meglocsoljuk az eszpresszó-likőr keverék felével, és elosztjuk rajta a mascarpone krém felét.
A maradékot ugyanígy rétegezzük, majd kb. 1 órát hagyjuk hűtőszekrényben állni.
Pirított mandula:
A cukrot és a vizet kis bevonatos serpenyőben felforraljuk. Hozzáadjuk a mandulát, és magas hőfokon keverés közben karamellizáljuk. A mandulát egy darab sütőpapírra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
A pirított mandulát késsel durvára aprítjuk.
Díszítés:
A tiramisu-adagokat egy-egy vaníliás kiflivel és a pirított mandulával díszítjük.
Tippek:
A legfinomabb vaníliás kifli receptjét megtalálhatod erre a linkre kattintva.
Friss mandarin helyett használhatunk narancsot vagy konzerv mandarint is.
Likőr helyett felhasználhatjuk a filézés közben felfogott mandarin levét is.
Friss mandarin helyett használhatunk narancsot vagy konzerv mandarint is.
Likőr helyett felhasználhatjuk a filézés közben felfogott mandarin levét is.

Kedvencnek jelölöm

Vaníliás kifli-tiramisu
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tiramisuhoz:
250 g vaníliás kifli
300 g mandarinfilé (kb. 900 g mandarin)
75 ml eszpresszó (hideg)
1 - 2 evőkanál narancslikőr
200 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone krémsajt
35 g cukor
1 - 2 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta
Pirított mandulához:
kb. 2 evőkanál cukor
kb. 2 evőkanál víz
50 g egész mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Kb. 8 vaníliás kiflit díszítésnek félreteszünk, a maradék kekszet durvára aprítjuk. A mandarint meghámozzuk, eltávolítjuk a fehér héját is, és kivágjuk a gyümölcsfiléket. Az eszpresszót és a narancslikőrt összekeverjük.
Elkészítés:
Tiramisu:
A tejszínt keményre felverjük. A mascarponét röviden összekeverjük a cukorral és a vanília pasztával, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A vaníliás kifli felét kb. 8 desszertpohárba (kb. 250 ml-es) tesszük, és elosztjuk rajta a mandarinfilé felét. Meglocsoljuk az eszpresszó-likőr keverék felével, és elosztjuk rajta a mascarpone krém felét.
A maradékot ugyanígy rétegezzük, majd kb. 1 órát hagyjuk hűtőszekrényben állni.
Pirított mandula:
A cukrot és a vizet kis bevonatos serpenyőben felforraljuk. Hozzáadjuk a mandulát, és magas hőfokon keverés közben karamellizáljuk. A mandulát egy darab sütőpapírra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
A pirított mandulát késsel durvára aprítjuk.
Díszítés:
A tiramisu-adagokat egy-egy vaníliás kiflivel és a pirított mandulával díszítjük.
A tejszínt keményre felverjük. A mascarponét röviden összekeverjük a cukorral és a vanília pasztával, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A vaníliás kifli felét kb. 8 desszertpohárba (kb. 250 ml-es) tesszük, és elosztjuk rajta a mandarinfilé felét. Meglocsoljuk az eszpresszó-likőr keverék felével, és elosztjuk rajta a mascarpone krém felét.
A maradékot ugyanígy rétegezzük, majd kb. 1 órát hagyjuk hűtőszekrényben állni.
Pirított mandula:
A cukrot és a vizet kis bevonatos serpenyőben felforraljuk. Hozzáadjuk a mandulát, és magas hőfokon keverés közben karamellizáljuk. A mandulát egy darab sütőpapírra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
A pirított mandulát késsel durvára aprítjuk.
Díszítés:
A tiramisu-adagokat egy-egy vaníliás kiflivel és a pirított mandulával díszítjük.
Tippek:
A legfinomabb vaníliás kifli receptjét megtalálhatod erre a linkre kattintva.
Friss mandarin helyett használhatunk narancsot vagy konzerv mandarint is.
Likőr helyett felhasználhatjuk a filézés közben felfogott mandarin levét is.
Friss mandarin helyett használhatunk narancsot vagy konzerv mandarint is.
Likőr helyett felhasználhatjuk a filézés közben felfogott mandarin levét is.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?