Vaníliás kifli-tiramisu
Hozzávalók
Tiramisuhoz:
Pirított mandulához:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tejszínt keményre felverjük. A mascarponét röviden összekeverjük a cukorral és a vanília pasztával, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A vaníliás kifli felét kb. 8 desszertpohárba (kb. 250 ml-es) tesszük, és elosztjuk rajta a mandarinfilé felét. Meglocsoljuk az eszpresszó-likőr keverék felével, és elosztjuk rajta a mascarpone krém felét.
A maradékot ugyanígy rétegezzük, majd kb. 1 órát hagyjuk hűtőszekrényben állni.
Pirított mandula:
A cukrot és a vizet kis bevonatos serpenyőben felforraljuk. Hozzáadjuk a mandulát, és magas hőfokon keverés közben karamellizáljuk. A mandulát egy darab sütőpapírra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
A pirított mandulát késsel durvára aprítjuk.
Díszítés:
A tiramisu-adagokat egy-egy vaníliás kiflivel és a pirított mandulával díszítjük.
Tippek:
Friss mandarin helyett használhatunk narancsot vagy konzerv mandarint is.
Likőr helyett felhasználhatjuk a filézés közben felfogott mandarin levét is.
Vaníliás kifli-tiramisu
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tiramisuhoz:
Pirított mandulához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tejszínt keményre felverjük. A mascarponét röviden összekeverjük a cukorral és a vanília pasztával, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A vaníliás kifli felét kb. 8 desszertpohárba (kb. 250 ml-es) tesszük, és elosztjuk rajta a mandarinfilé felét. Meglocsoljuk az eszpresszó-likőr keverék felével, és elosztjuk rajta a mascarpone krém felét.
A maradékot ugyanígy rétegezzük, majd kb. 1 órát hagyjuk hűtőszekrényben állni.
Pirított mandula:
A cukrot és a vizet kis bevonatos serpenyőben felforraljuk. Hozzáadjuk a mandulát, és magas hőfokon keverés közben karamellizáljuk. A mandulát egy darab sütőpapírra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
A pirított mandulát késsel durvára aprítjuk.
Díszítés:
A tiramisu-adagokat egy-egy vaníliás kiflivel és a pirított mandulával díszítjük.
Tippek:
Friss mandarin helyett használhatunk narancsot vagy konzerv mandarint is.
Likőr helyett felhasználhatjuk a filézés közben felfogott mandarin levét is.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?