Pisztáciás tiramisu
Hozzávalók
Pisztáciás tiramisuhoz:
200 g babapiskóta
150 ml tej
50 ml Amaretto (mandulalikőr) (kb. 4 evőkanál)
500 g mascarpone krémsajt
200 ml habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g cukrozott pisztáciakrém
Szóráshoz:
50 g apróra vágott pisztácia
néhány csokoládé szív
Elkészítés
Elkészítés:
Tegyük a babapiskóta felét egy téglalap alakú sütőedénybe (kb. 20 x 16 cm, legalább 1,5 liter űrtartalmú). Keverjük össze a tejet az amarettóval, és a felét használjuk a babapiskóták áztatásához.
Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a pisztáciakrémet. A krém felét kenjük a babapiskótára. Helyezzük rá a maradék babapiskótákat, mártsuk őket is az amarettós tejbe. A maradék krémet kenjük rá, és egy evőkanál segítségével készítsünk „csúcsokat”. Tegyük a pisztáciás tiramisut legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt díszítsük a pisztáciás tiramisut aprított pisztáciával és csokoládé szívekkel.
Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a pisztáciakrémet. A krém felét kenjük a babapiskótára. Helyezzük rá a maradék babapiskótákat, mártsuk őket is az amarettós tejbe. A maradék krémet kenjük rá, és egy evőkanál segítségével készítsünk „csúcsokat”. Tegyük a pisztáciás tiramisut legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt díszítsük a pisztáciás tiramisut aprított pisztáciával és csokoládé szívekkel.
Tipp:
Az alkohol nélküli változathoz az amarettó helyett adjunk a tejhez 100 ml kávét.
Kedvencnek jelölöm
Pisztáciás tiramisu
Hozzávalók
kb. 6-8 adag elkészítéséhez
Pisztáciás tiramisuhoz:
200 g babapiskóta
150 ml tej
50 ml Amaretto (mandulalikőr) (kb. 4 evőkanál)
500 g mascarpone krémsajt
200 ml habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g cukrozott pisztáciakrém
Szóráshoz:
50 g apróra vágott pisztácia
néhány csokoládé szív
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tegyük a babapiskóta felét egy téglalap alakú sütőedénybe (kb. 20 x 16 cm, legalább 1,5 liter űrtartalmú). Keverjük össze a tejet az amarettóval, és a felét használjuk a babapiskóták áztatásához.
Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a pisztáciakrémet. A krém felét kenjük a babapiskótára. Helyezzük rá a maradék babapiskótákat, mártsuk őket is az amarettós tejbe. A maradék krémet kenjük rá, és egy evőkanál segítségével készítsünk „csúcsokat”. Tegyük a pisztáciás tiramisut legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt díszítsük a pisztáciás tiramisut aprított pisztáciával és csokoládé szívekkel.
Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a pisztáciakrémet. A krém felét kenjük a babapiskótára. Helyezzük rá a maradék babapiskótákat, mártsuk őket is az amarettós tejbe. A maradék krémet kenjük rá, és egy evőkanál segítségével készítsünk „csúcsokat”. Tegyük a pisztáciás tiramisut legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt díszítsük a pisztáciás tiramisut aprított pisztáciával és csokoládé szívekkel.
Tipp:
Az alkohol nélküli változathoz az amarettó helyett adjunk a tejhez 100 ml kávét.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?