Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kávélikőr brazil módra

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 adag elkészítéséhez

750 ml száraz vörösbor
100 ml fehér rum
350 g cukor
2 narancs reszelt héja
6 g (kb. 50 szem) brazil szemes kávé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A likőr készítéséhez egy nagyobb üveget, majd tárolásához több kisebb üvegeket alaposan kimosunk.

Elkészítés:

A Kávélikőr brazil módra hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
A hozzávalókat a nagyobb üvegbe töltjük, jól lezárjuk, majd alaposan összerázzuk. Az italt szobahőmérsékleten 3 napig állni hagyjuk, alkalmanként felrázzuk. Végül a likőrt átszűrjük, majd a kisebb üvegekben elosztjuk.

Tipp:

Ha a likőrös üvegeket feldíszítjük kitűnő karácsonyi meglepetést készíthetünk: kössünk az üveg nyakára selyemszalagot, tűzzünk a szalagra díszes kártyát a likőr receptjével a hátoldalán.
A Kávélikőr brazil módra száraz, hűvös, és sötét helyen tárolandó a felhasználásig.
A Kávélikőr brazil módra otthon, házilag elkészíthető finom, alkoholos ital.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!