Könnyű desszertek vegán módra
2021. április 30.Ha vegán életmódot folytatunk, elkötelezzük magunkat a növényi étrend mellett, azaz kizárunk minden állati eredetű táplálékot az étrendünkből, nemcsak a húst, hanem a tejtermékeket, a tojást, sőt a mézet is.
Lássuk, milyen is egy finom vegán desszert!
Adja magát a kérdés, hogy milyen desszerteket fogyaszthatunk, ha növényi hozzávalókból szeretnénk elkészíteni? Cikkünkben a pohárkrémek, pohárdesszertek, kanalazós édességek vegán változatait mutatjuk be.
A sütés nélküli pohárkrémek gyorsak, látványosak, a variációs lehetőségek száma pedig szinte végtelen. A pohárdesszertek egyik alapvető összetevője a ropogós réteg. Választhatunk hozzá vegán kekszet, vagy házilag is elkészíthetjük, csak arra figyeljünk, hogy a kekszmorzsába ne kerüljön tojás, illetve vegán margarint használjunk. Keksz helyett a ropogós elem lehet vegán müzli, granola vagy olajos magvak keveréke is.
Jöjjön a krém!
A Dr. Oetker pudingjai önmagukban is szuper édességek, de pohárdesszertekbe is rétegezhetjük. Egyszerűen kanalazzuk a desszertes poharakba a többi hozzávalóval, vagy keverjük össze Dr. Oetker Creme VEGA-val.
A ropogós és a krémes réteget további finomságokkal egészíthetjük ki. Ez lehet nyers (például bogyós) vagy párolt gyümölcs, befőtt, kompót. Adhatunk hozzá vegán csokoládét, kókuszchipszet, aszalt gyümölcsöket, vagy meglocsolhatjuk növényi tejtermékekkel elkészített desszertöntetekkel. Ilyen növényi tej/ital például a kókusz- és mandulatej/ital. Ezek a hozzávalók plusz ízekkel is gazdagítják a desszertünket. A kombinációknak tényleg csak a fantáziánk szabhat határt, klasszikus süteményeket, például a kókuszgolyó vagy madártej is átalakíthatunk vegán pohárdesszertté, vagy egészen formabontó kreációkat is alkothatunk.
A Creme VEGA további vegán desszertekhez szintén remek lesz.
Összekeverhetjük szójajoghurttal vagy növényi tejjel/itallal főzött pudinggal. Sőt még ínycsiklandó vegán csokoládés mousse-t is készíthetünk vele, vagy használhatjuk tejberizshez és zabkásához is a végeredmény pedig egy páratlan vegán desszert lesz.
Pár hozzávalót kell csak módosítanunk, hogy a hagyományos desszert a vegán életmódba is beilleszthető legyen. Az átalakítás cseppet sem bonyolult, az eredmény pedig vegánokat és nem vegánokat egyaránt elvarázsol majd.
Kapcsolódó cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák
Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!
Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?
Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!