Citromos álom pohárdesszert
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Előkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, egyesével gombócokká formázzuk, majd a tenyerünkben kissé ellapítjuk, és az előkészített tepsire helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A Creme VEGA-t kikeverjük a porcukorral, a citromhéjjal és a citromlével. A hideg növényi tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a citromos krémhez forgatjuk. A kekszeket kisebb-nagyobb darabokra törjük, majd a krémmel rétegezve elosztjuk 4 desszertes pohárban. A pohárdesszerteket tálalásig hűtőbe tesszük, majd vékonyra vágott citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
Tipp:
Citromos álom pohárdesszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Előkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, egyesével gombócokká formázzuk, majd a tenyerünkben kissé ellapítjuk, és az előkészített tepsire helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A Creme VEGA-t kikeverjük a porcukorral, a citromhéjjal és a citromlével. A hideg növényi tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a citromos krémhez forgatjuk. A kekszeket kisebb-nagyobb darabokra törjük, majd a krémmel rétegezve elosztjuk 4 desszertes pohárban. A pohárdesszerteket tálalásig hűtőbe tesszük, majd vékonyra vágott citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?