Citromos álom pohárdesszert
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
100 g búzaliszt
késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
50 g vegán margarin
40 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Krémhez:
300 g Dr. Oetker Creme VEGA
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
kb. 2-3 evőkanál frissen facsart citromlé
200 ml növényi habtejszín (habalap)
Díszítéshez:
biocitrom karikák
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Előkészítés:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, egyesével gombócokká formázzuk, majd a tenyerünkben kissé ellapítjuk, és az előkészített tepsire helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A Creme VEGA-t kikeverjük a porcukorral, a citromhéjjal és a citromlével. A hideg növényi tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a citromos krémhez forgatjuk. A kekszeket kisebb-nagyobb darabokra törjük, majd a krémmel rétegezve elosztjuk 4 desszertes pohárban. A pohárdesszerteket tálalásig hűtőbe tesszük, majd vékonyra vágott citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, egyesével gombócokká formázzuk, majd a tenyerünkben kissé ellapítjuk, és az előkészített tepsire helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A Creme VEGA-t kikeverjük a porcukorral, a citromhéjjal és a citromlével. A hideg növényi tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a citromos krémhez forgatjuk. A kekszeket kisebb-nagyobb darabokra törjük, majd a krémmel rétegezve elosztjuk 4 desszertes pohárban. A pohárdesszerteket tálalásig hűtőbe tesszük, majd vékonyra vágott citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
Tipp:
Készen kapható vegán keksszel is elkészíthetjük a pohárdesszertet.
Kedvencnek jelölöm
Citromos álom pohárdesszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
100 g búzaliszt
késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
50 g vegán margarin
40 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Krémhez:
300 g Dr. Oetker Creme VEGA
60 g porcukor
kb. 2-3 evőkanál frissen facsart citromlé
200 ml növényi habtejszín (habalap)
Díszítéshez:
biocitrom karikák
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Előkészítés:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, egyesével gombócokká formázzuk, majd a tenyerünkben kissé ellapítjuk, és az előkészített tepsire helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A Creme VEGA-t kikeverjük a porcukorral, a citromhéjjal és a citromlével. A hideg növényi tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a citromos krémhez forgatjuk. A kekszeket kisebb-nagyobb darabokra törjük, majd a krémmel rétegezve elosztjuk 4 desszertes pohárban. A pohárdesszerteket tálalásig hűtőbe tesszük, majd vékonyra vágott citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, egyesével gombócokká formázzuk, majd a tenyerünkben kissé ellapítjuk, és az előkészített tepsire helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A Creme VEGA-t kikeverjük a porcukorral, a citromhéjjal és a citromlével. A hideg növényi tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a citromos krémhez forgatjuk. A kekszeket kisebb-nagyobb darabokra törjük, majd a krémmel rétegezve elosztjuk 4 desszertes pohárban. A pohárdesszerteket tálalásig hűtőbe tesszük, majd vékonyra vágott citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
Tipp:
Készen kapható vegán keksszel is elkészíthetjük a pohárdesszertet.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?