
Kókuszgolyó pohárdesszert



Hozzávalók
Pudinghoz:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládéízű
50 g cukor
500 ml kókuszital
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
Rétegezéshez:
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 csapott evőkanál porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
240 g meggybefőtt (magozott, lecsepegtetve)
5 evőkanál kókuszreszelék (kb. 35 g)
Díszítéshez:
mentalevelek
Elkészítés
Előkészítés:
A kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, majd egy tányérra szórva hűlni hagyjuk.
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál kókuszitallal simára keverjük. A maradék kókuszitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport és a rumaromát habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. Az elkészült pudingot elosztjuk a desszertes poharakban, tetejükre frissentartó fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjenek meg, és hagyjuk kihűlni.
A Creme VEGA-t kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A kihűlt pudingra kókuszreszeléket szórunk (egy keveset félreteszünk), erre kanalazzuk a lecsepegtetett meggybefőttet és a Creme VEGA-t. Végül a desszertek tetejét megszórjuk a félretett kókusszal, és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
A Creme VEGA-t kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A kihűlt pudingra kókuszreszeléket szórunk (egy keveset félreteszünk), erre kanalazzuk a lecsepegtetett meggybefőttet és a Creme VEGA-t. Végül a desszertek tetejét megszórjuk a félretett kókusszal, és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Friss, kimagozott meggyel is elkészíthetjük a desszertet.

Kedvencnek jelölöm

Kókuszgolyó pohárdesszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Rétegezéshez:
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 csapott evőkanál porcukor
240 g meggybefőtt (magozott, lecsepegtetve)
5 evőkanál kókuszreszelék (kb. 35 g)
Díszítéshez:
mentalevelek
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, majd egy tányérra szórva hűlni hagyjuk.
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál kókuszitallal simára keverjük. A maradék kókuszitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport és a rumaromát habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. Az elkészült pudingot elosztjuk a desszertes poharakban, tetejükre frissentartó fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjenek meg, és hagyjuk kihűlni.
A Creme VEGA-t kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A kihűlt pudingra kókuszreszeléket szórunk (egy keveset félreteszünk), erre kanalazzuk a lecsepegtetett meggybefőttet és a Creme VEGA-t. Végül a desszertek tetejét megszórjuk a félretett kókusszal, és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
A Creme VEGA-t kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A kihűlt pudingra kókuszreszeléket szórunk (egy keveset félreteszünk), erre kanalazzuk a lecsepegtetett meggybefőttet és a Creme VEGA-t. Végül a desszertek tetejét megszórjuk a félretett kókusszal, és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Friss, kimagozott meggyel is elkészíthetjük a desszertet.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?